Bekijk het origineel

roekomst van T4 Hoi^ verzekerd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

roekomst van T4 Hoi^ verzekerd

Textielbedrijf in Rijssen

2 minuten leestijd

JK04 — Het voortbestaan iet textielbedrijf Ter Horst in n is verzelcerd nu liet ministetn, econoinische »iken beeft en 2,4' miljoen gulden bebaar te stellen voor de reorgae vqn de onderaemlng. De divan deJconinkliJke jutespineo weverij Ter Horst en Co. 1 dit woensdag bekendgeleotganintie van het bedrijf tt in dat het bedrijf de spinnerij ip'tijn afzstmogelijkhedei) ver* t. Door deze ingreep vervallen honderd van de 367 arbeidsIsen bij Ter Horst. Deze inkrimis op dit moment in voHe g»h£. ^drijf wordt in het kider van de .anisatie ondergebracht iri een •iilg. Het personefel krijgt'hierin , plangrijke stem. Nog niet duideI of de onderneming haar naam idt. Lvoortbectam van Ter Horst \3 uijd onzeker geweest doordat' l'rijf niet kon voldoen aan de iix^en die het -ministerie van l'sché zaken verbond aan de 'ening. Een struikelblok was 'ieer dat het ministerie geen ilde verlenen als er ook geld men voor een sociaal plan. deie kwrstie voor asin de voor de textielindustrie, di' drijf tpestond om vaii de cao ken. Dit'tot verontw»ardi vakbondskringen.

Een andere faiAbel wis Horst tot voor kort niet koi aan de eis van het rijk dat bijdrage kon worden verwaï toezeggingen van de andere voor het reorganisatieplan ren. Dit bleek recent het fGedeputeerde Staten van' akkoord gingen met een f« gemeente Rijssen' om de twee ton voor dat plan te leiding van Ter Horst is overv de toekomst van ming.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 december 1981

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

roekomst van T4 Hoi^ verzekerd

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 december 1981

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken