Bekijk het origineel

Oud bord

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Oud bord

2 minuten leestijd

Hierbij een kleurenfoto van een wandbord met landschap in reliëf. De middellijn is 34,5 cm en aan de achterkant is geen signering of merk te zien. Het bord is in elk geval al 100 jaar oud. Wat kan de waarde zijn? Antwoord — Daar ieder merk ontbreekt kunnen wij de herkomst niet nagaan. Er zijn echter in de vorige eeuw in vele plaatsen plateelbakkerijen en aardewerkfabriekjes geweest die naderhand weer zijn verdwenen. Soms bestonden ze zelfs maar een jaar of tien (Purmerend bijv;). Kennelijk heeft de maker van dit fraaie landschapje het niet de moeite waard gevonden zijn naam er aan te verbinden. Het kan ook gemaakt zijn naar een bestaand schilderij. Het landschap is vermoedelijk fantasie. Maar het is erg mooi en ook vanwege de ouderdom schatten wij de waarde op ƒ 250,-. Een liefhebber kan nog wat hoger gaan. Waarvoor kun je een rode lamp zoal gebruiken? Helpt ze ook tegen verkoudheid? Antwoord — Zo'n infrafiel lamp is goed bij alles waar warmte goed werkt. Verkoudheid is een virusziekte en als u het eenmaal te pakken hebt is er weinig aan te doen. Maar tegen spierpijnen, reumatische aandoeningen, jicht of ischias enz. kan bestraling met de lamp en de daardoor opgewekte warmte wel helpen. Ook voor het opfokken van jonge dieren (moederloze biggen) of het in elkaar knutselen van een broedmachientje is zo'n lamp bruikbaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 januari 1982

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Oud bord

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 januari 1982

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken