Bekijk het origineel

WINST SHV OVER 1981 KELDERT

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

WINST SHV OVER 1981 KELDERT

2 minuten leestijd

UTRECHT,— De winst van het SHV-concern over 1981 zal ten opzichte van de eerder uitgesproken verwachtingen aanzienlijk achterblijven en naar schatting uitkomen op ongeveer ƒ 70 min na belasting. Eerder werd verwacht dat de winst weinig zou afwijken van die van 1980 (ƒ 163 min).

De oorzaak van deze winstdaling is volgens het concern gelegen in een voorzichtig beleid dat de Raad van Bestuur na overleg met commissarissen wenst te voeren met betrekking tot de groep zeescheepvaart. In deze groep hebben zich in de lijnvaart, maar vooral bij de tankervaart, ernstige problemen voorgedaan. Aangezien naar de mening van SHV voorlopig geen herstel van de markt zal plaatsvinden, zijn ruime voorzieningen getroffen. Naar verwachting zal do winst van SHV ook voor 1982 gedrukt worden door de teruglopende economie, slechte exploitatieresultaten in de groep zeescheepvaart en verder door het voornemen van de Nederlandse overheid om een belangrijk deel van de aardgasbaten van het concern naar zich toe te trekken.

Reeds bij de presentatie van het jaarverslag 1980 in mei waarschuwde bestuurslid P. Fentener van Vlissingen tegen een eventuele sterkere belastingdruk op aardgasbaten. De aardgasexploitatie maakt de helft van de winst van SHV uit, terwijl op deze baten 70 pet belasting drukt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 februari 1982

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

WINST SHV OVER 1981 KELDERT

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 februari 1982

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken