Bekijk het origineel

Paasdagen met veel toeristen en sneeuw

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Paasdagen met veel toeristen en sneeuw

Belangstelling voor Floriade groot

2 minuten leestijd

APELDOORN — Het Nationaal Bureau voor Toerisme (NBT) in Den Haag voorspelt, bij goed weer, een grote paasdrukte, waarin meer buitenlanders de reis naar ons land zullen ondernemen dan vorig jaar. Het KNMI voorspelt voor de komende feestdagen veel koude lucht en er moet rekening gehouden worden met sneeuwbuien en nachtvorst.

Het NBT grondt zijn verwachting . op een telefonisch onderzoek dat het heeft ingesteld onder de belangrijkste WV's. Geïnformeerd werd naar de bezetting van hotels, pensions, bungalows en kampeerterreinen. De hotels en pensions aan de Noord- en Zuidhollandse kust en in de omgeving van het bloembollengebied maakten melding van een bezettingspercentage van ongeveer 90 procent.

De grote buitenlandse belangstelling wordt toegeschreven aan trekpleisters, zoals de bollenvelden, de reeds geopende „keukenhof" en de gisteren geopende bloemententoonstelling „Floriade" in Amsterdam.

Van de 900.000 tot één miljoen buitenlanders die het NBT verwacht zal. het merendeel uit West-Duitsland komen, maar ook de Fransen hebben de verleiding niet kunnen weerstaan om een paar dagen naar de „bollen" te trekken.

Op de wegen zal het vandaag al behoorlijk druk zijn en volgens de verkeerscentrale van de rijkspolitie kunnen de grensovergangen Bergh-autoweg, Venlo en Heerlen als knelpunten worden aangemerkt. Ook vrijdag en zaterdag zal het behoorlijk druk zijn op de wegen, maar voor de zondag verwacht de rijkspolitie geen overmatige drukte.

Maandag echter weer grote bedrijvigheid; van dagjesmensen die naar de diverse attracties gaan, van buitenlanders die weer terug gaan naar het „thuisland" en van de Nederlanders die vanuit het buitenland weer terugkeren. Op die dag zullen met name de oost-weSt-verbindingen zorgen voor stilstaand of langzaam rijdend verkeer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 april 1982

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Paasdagen met veel toeristen en sneeuw

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 april 1982

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken