Bekijk het origineel

Rijssen bezorgd over toename werkloosheid

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rijssen bezorgd over toename werkloosheid

Fracties in algemene bschouwingen:

2 minuten leestijd

RIJSSEN — In de algemene beschouwingen van de begrotingsbehandeling voor 1983 hebben alle fracties in de gemeenteraad van Rijssen vanmorgen hun zorg geuit betreffende de ontwikkelingen in het komende jaar. Het accent werd vooral gelegd op de groeiende werkloosheid, die ook Rijssen niet voorbijgaat.

Desondanks is de begroting sluitend en is een post onvoorzien van 121.000 gulden gereserveerd. Dit is mede te danken aan noodzakelijke, diep ingrijpende bezuinigingsmaatregelen.

Dat neemt niet weg dat zowel de SGP en RPF geen voorstanders zijn van de trendmatige verhoging van vier procent van een aantal belastingen, rechten en retributies. Beide fracties willen niet verder gaan dan een verhoging van 2'/2 procent ten aanzien van de onroerend-goedbelastingen. het CRM uitvoerig aan de orde. Elke fractie was het duidelijk dat er op alle fronten bezuinigd moet worden, maar de besnoeiing door het ministerie van CRM kwam bij allen uitermate ongelukkig over.

De eenmansfractie van de DSR deed tenslotte nog een gooi naar een verschuiving van die vergaderingen welke overdag geschieden, om te buigen naar uitsluitend avondvergaderingen. Als motief gebruikte het DSR raadslid H. Siegerink dat politieke en bedrijfsbelangen niet tegenstrijdig mogen zijn in een tijd van economi

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 oktober 1982

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Rijssen bezorgd over toename werkloosheid

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 oktober 1982

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken