Bekijk het origineel

Waddinxveen verhoogt 0GB met vier procent

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Waddinxveen verhoogt 0GB met vier procent

Leden van PCW stemmen tegen

2 minuten leestijd

WADDINXVEEN —- De onroerend-goedbelasting zal met vier procent verhoogd worden. De gemeenteraad van Waddinxveen heeft dit vrijdagmiddag in haar vergadering vastgesteld.

„De vrijwillige brandweer geeft vorm aan een stukje gemeenschapszin. Mede daarom verdient die brandweer steun en waardering. Laat ze maar blussen!" De nieuwe manschappenwagen, die 110.000 gulden kost, dient ter vervanging van de uit 1960 daterende manschappenwagen.

In de manier van berekenen van de OGB in Waddinxveen zijn een aantal correcties aangebracht. Hierdoor zou de gemeente Waddinxveen een minderopbrengst hebben van 420.000 gulden. Om dit op te vangen zouden de tarieven per belaste vierkante meter met veertien procent moeten stijgen.

In de raad onstond een discussie hoe deze verdeling van de verhoging over eigenaars en gebruikers moet plaatsvinden. Het college was van mening dat door de herverdeling wegens de gewijzigde waardeverhoiA ding, vooral de eenvoudige huurwoningen extra worden belast. Het stelde voor de eigenarenbelasting sterker te ver.hogen dan de gebruikersbelasting. „De extra lasten van dè economisch meest kwetsbaren worden daardoor enigszins gematigd", aldus het college.

Een voorstel ingediend door D'66 en PCW (SGP/HKV/KPF) om het tarief voor eigenaars en gebruikers met een zelfde percentage te verhogen kreeg geen steun van de andere partijen. Dit in tegenstelling tot de financiële commissie waarin de VVD eenzelfde standpunt had ingenomen.

Verder kwam aan de orde de verhoging van belasting en tarieven. De . meeste belastingen zullen met vier procent worden verhoogd. Alleen de fractie van PCW stemde tegen de verhoging van vier procent voor de OGB. Op voorstel van het CDA en de PvdA (WD en PCW stemden tegen) zullen de rioolrechten ook met vier procent verhoogd worden. In eerste instantie zou gezien het dekkingspercentage het tarief ongewijzigd blijven. In de raadsvergadering werden nog verschillende verordeningen aangenomen, onder andere de afvalstoffenverordening, afvalstoffenheffing en reinigingsrechtenverordening, alsmede de algemene politieverordening 1983.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 november 1982

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Waddinxveen verhoogt 0GB met vier procent

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 november 1982

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken