Bekijk het origineel

Korter werken goed voor duizend extra banen bij Hoogovens

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Korter werken goed voor duizend extra banen bij Hoogovens

2 minuten leestijd

UTRECHT — Door de huidige viferknemers van Hoogovens vijf procent extra verlofdagen te laten opnemen kunnen in 1983 ruim duizend nieuwe arbeidsplaatsen bij het staalconcern ontstaan. Dat voorstel heeft de industriebond FNV aan Hoogovens gedaan. De arbeidstijdverkorting kan volgens de industriebond worden betaald door per 31 december af te zien van de prijscompensatie.

Hoogovens en de vakbonden konden het eind september, toen het kabinet nog moest beslissen over de steunaanvraag van een miljard gulden voor het staalbedrijf, niet eens worden over de invoering van arbeidstijdverkorting. De vakbonden stelden toen dat de steunoperatie zonder arbeidstijdverkorting „maatschappelijk onaanvaardbaar" zou zijn. De directie van Hoogovens wilde eerst de financiële haalbaarheid van korter werken onderzoeken.

De industriebond FNV heeft nu voorgesteld, alle werknemers van Hoogovens verplicht twaalf extra verlofdagen per jaar te laten opnemen. De totale bedrijfstijd moet dan wel gelijk blijven. Door de arbeidstijdverkorting zouden bij Hoogovens 1080 nieuwe arbeidsplaatsen kunnen ontstaan, aldus de industriebond.

Aangepast

Jongeren zouden in het vervolg voor 36 uur moeten worden aangenomen, met in de beginperiode een aangepast salaris, vindt de industriebond. Later zouden hun lonen zo moeten worden opgetrokken, dat de jongeren voor het korter werken net zoveel zullen inleveren als de overige werknemers. Bovendien wil de industriebond met Hoogovens onderhandelen over het aannemen van jongeren op de, bedrijfsschool en extra leerlingen op deeltijdarbeidsplaatsen.

De directie van Hoogovens stelt daar tegenover dat zij 550 jongeren op de bedrijfsschool wil plaatsen, die na hun opleiding voor 20 uur bij Hoogovens in dienst kunnen komen. Deze „groeibanen" moeten uiteindelijk op 36 uur per week uitkomen. Hoogovens wil ook nog eens vierhonderd jongeren direct in het bedrijf plaatsen, eveneens in een groeibaan. Ten slotte wil de Hoogovens-directie de leeftijd voor vervroegde uittreding verlagen van 62 naar 61 of 60 jaar, waardoor 150 of 275 arbeidsplaatsen vrijkomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 december 1982

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Korter werken goed voor duizend extra banen bij Hoogovens

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 december 1982

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken