Bekijk het origineel

Meesteroplichter krijgt vier jaar

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Meesteroplichter krijgt vier jaar

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — De 43jarige zakenman A. O. uit Laren, de „meesteroplichter Heer Olivier", is woensdag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf met aftrek van voorlopige hechtenis. Tegen O. was door officier van justitie, mr. J. de Bruin, vier jaar gevangenisstraf zonder aftrek geëist.

O. heeft zich de laatste jaren in Nederland schuldig gemaakt aan oplichting, verduistering en valsheid in geschrifte. Daarmee wist hij bij banken en particulieren in totaal ruim zeven miljoen gulden los te peuteren.

De rechtbank achtte bewezen dat O. zich aan zeven misdrijven had schuldig gemaakt. In totaal waren hem negen misdrijven ten laste gelegd. Twee kleinere zaken — oplichtingen van vijftigduizend en negentienduizend gulden uit  1977 en 1987 — vond de rechtbank te oud om O. daarvoor nog te vervolgen. Bij het vonnis hield de rechtbank rekening met de twee maanden die O. had vastgezeten in de Santé-gevangenis in Parijs en de vijf maanden voorlopige hechtenis in Nederland die hij ook wegens de twee verjaarde zaken had vastgezeten. O. moet dus nog drie jaar en vijf maanden in de Bijlmerbajes zitten. Hij wordt in Nederland de meesteroplichter genoemd. Die titel kreeg hij wegens zijn herhaalde oplichtingspraktijken waaraan hij zich al twintig jaar schuldig maakt. Deze veroordeling was voor O. de tiende keer dat hij voor dit soort zaken veroordeeld wordt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 februari 1983

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Meesteroplichter krijgt vier jaar

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 februari 1983

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken