Bekijk het origineel

Levenswerk Anton Pieck naar museum in Hattem

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Levenswerk Anton Pieck naar museum in Hattem

Uitzonderlijk grote kans na overleg

2 minuten leestijd

HATTEM — De kans is uitzonderlijk groot dat in het oude Hanzestadje Hattem het Anton Pieckmuseum gevestigd wordt. Overleg met de familie Pieck, de 88-jarige kunstenaar, de gemeente Hattem en de stichting Oud Hattem hebben tot dit resultaat geleid.

In het museum zullen naast een overzicht van zijn levenswerk ook door Anton Pieck verzamelde collecties oud glas en keramiek worden tentoongesteld. Centrum van het museum zal de grote antieke pers worden waarmee Pieck zijn werk afdrukte.

De pogingen om te komen tot dit museum worden vooral gesteund door de zoon van de kunstenaar, Maria Pieck en de heer J. Weggemans directeur van de uitgeverij Unieboek waar de boeken van Anton Pieck en ook van Rien Poortvliet worden uitgegeven. Zij willen een museum waarin op passende wijze leven en werk van deze al 85 jaar tekenende kunstenaar voor het nageslacht bewaard kan blijven.

Huisvesting

De huisvesting is gepland in een pand naast het streekmuseum van Hattem. Over de aankoop zijn momenteel onderhandelingen gaande. De aankoop van dit pand moet ertoe leiden dat de stichting Oud-Hattem een andere langgekoesterde wens in vervulling kan zien gaan. Dat moet het Voermanhuis worden waarin werken van de schilders Voerman sr. en jr. worden tentoongesteld. De eerste is vooral bekend door zijn IJssellandschappen. Voerman jr., vooral door zijn plaatjes in de bekende Verkadealbums.

Daarnaast zijn er ook andere musea in Hattem actief. Want naast het streekmuseum heeft Hattem ook het bakkerijmuseum van de familie Barendsen binnen haar poorten. Dit museum beschikt naast een onderkomen in twee stadsboerderijen ook over de veertiende eeuwse Dijkpoort. Daarnaast worden er momenteel plannen ontwikkeld om te komen tot een openluchtbakkerij zoals uit de tijd van de Middeleeuwen. R.Z.I. NIEUWENDIJK GEMAAL OOSTKIL R.Z.I. = RIOOLWATERZUIVERINGSINSTALLATIE = RUROUTE (Van onze correspondente)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 augustus 1983

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Levenswerk Anton Pieck naar museum in Hattem

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 augustus 1983

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken