Bekijk het origineel

Kritiek OESO op Sowjets

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Kritiek OESO op Sowjets

1 minuut leestijd

WENEN — De hulp van de Sowjet-Unie aan ontwikkelingslanden bedraagt geen 1,27 procent van het bruto nationaal produkt zoals de Sowjet-Unie zelf beweert, maar slechts 0,18 procent.

Dit blijkt uit een studie door de 24 westerse industrielanden die zijn verenigd in de Organisatie voor Economische Samenwerking en OntwikkeUng (OESO).

De studie is dinsdag gepresenteerd op de vierde algemene conferentie van de Organisatie voor Industriële Ontwikkeling van de Verenigde Naties (UNIDO), die in Wenen wordt gehouden. Volgens de analyse van de OESO heeft de Sowjet-Ünie in 1982 voor ongeveer 2,26 miljard dollar (ongeveer 7,5 miljard gulden) financiële steun verstrekt aan de ontwikkelingslanden, 122 miljoen dollar (ongeveer 401 miljoen gulden) minder dan in 1983. De OESO verwacht dat de Sowjet-Unie in 1984 ongeveer 2,39 miljard dollar (ongeveer 7,9 miljard gulden) zal uitgeven aan ontwikkelingshulp. , De OESO is van mening dat de Sowjet-Unie bepaalde vergoedingen die zij de communistische landen van de Raad voor Wederzijdse Economische Bijstand (COMECON) betaalt en technische en militaire hulp hebben meegeteld. Volgens de studie hebben de westerse industrielanden in 1983 een ontwikkelingshulp verstrekt van 26,8 miljard dollar (ongeveer 88,3 miljard gulden). Dat is gemiddeld ongeveer 0,36 procent van het bruto nationaal produkt van deze landen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 augustus 1984

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Kritiek OESO op Sowjets

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 augustus 1984

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken