Bekijk het origineel

Dodental op Filippijnen opgelopen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Dodental op Filippijnen opgelopen

1 minuut leestijd

MANILA — De tyfoon Agnes, die maandag de Filippijnen geselde, heeft tenminste 346 levens geëist en 300.000 mensen van hun woningen beroofd. Dit hebben functionarissen van hulporganisaties gisteren bekendgemaakt.

Het Rode Kruis meldde dat nog zeker 121 mensen worden vermist, onder wie 108 vissers aan boord van 18 vaartuigen die zouden zijn gekapseisd voor de kust van het eiland Panay.

Agnes, die een tiental provincies met windstoten van 205 km/uur teisterde, was de tweede zware tyfoon die dit jaar over de Filippijnen raast. De tyfoon Ike eiste begin september zeker 1.200 mensenlevens en maakte meer dan een half miljoen mensen dakloos.

Een functionaris van het Rode Kjuis, Irene Zabala, verklaarde dat negentig procent van de 86.000 woningen in de provincie waren vernietigd of zwaar beschadigd. In Roxas City zouden alleen al honderd mensen door verdrinking om het leven zijn gekomen. Andere slachtoffers vielen in de provincies Oloilo en Aklan, tevens op Panay, en op de eilanden Samar en Leyte, ten westen van Panay.

Vier helikopters van de luchtmacht werden ingezet bij de redding van tientallen mensen die zich hadden verschanst op de daken van hun woningen, aldus luchtmachtwoordvoerder kolonel Pablo Gonzales.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 november 1984

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Dodental op Filippijnen opgelopen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 november 1984

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken