Bekijk het origineel

Betalingsachterstand bij GEB Rotterdam

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Betalingsachterstand bij GEB Rotterdam

Afnemers voor 97 miljoen in het krijt

2 minuten leestijd

ROTTERDAM — De grote betalingsachterstand van kleinverbruikers bij het gemeentelijk energiebedrijf (GEB) in Rotterdam blijkt meer dan 97 miljoen gulden te zijn. Dit heeft een woordvoerder van de gemeene Rotterdam gisteren meegedeeld. De directie van het GEB had maandag aan B & W van Rotterdam gerapporteerd dat het om enkele tientallen miljoenen ging.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Rotterdam hebben meer dan 43.500 afnemers hun rekening al langer dan drie maanden niet voldaan. Daarvan hebben ruim 22.000 verbruikers een betalingsachterstand van zelfs langer dan een half jaar. Deze groep staat voor 71 miljoen gulden bij het GEB in het krijt. De jaaromzet over 1983 van het GEB was bijna 1,5 miljard gulden.

Vergeleken met vorig jaar is het bedrag dat niet is betaald, gegroeid van 52 miljoen gulden naar 71 miljoen gulden. Volgens de woordvoerder van de gemeente zijn de oorzaken daarvan: verhuizing van gebruikers naar andere gemeenten zonder de onbetaalde GEB-rekening te voldoen; bedrijfssluitingen; faillissementen en de administratieve verwerking van die problemen bij het GEB zelf. geen sprake zijn van strenger optreden tegen kleinverbruikers met betalingsachterstanden, aldus de woordvoerder.

Ook de aanzienlijke achterstand die is onstaan bij de verzending van de jaarafrekeningen van de afnemers van stadsverwarming, hoopt het GEB zo snel mogelijk in te lopen. Deze achterstand is het gevolg van de overgang naar een individuele toerekening van het verbruik bij stadsverwarming, die in de uitwerking zeer ingewikkeld bleek, aldus het GEB.

Start

Het is de bedoeling de achterstand voor het stookseizoen 1982/1983 nog deze week in te lopen. Vijfduizend afnemers van stadsverwarming zullen dan hun afrekening over dat stookseizoen ontvangen. Vanaf 18 maart wordt dan gestart met het versturen van de jaarrekeningen 1983/1984.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 maart 1985

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Betalingsachterstand bij GEB Rotterdam

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 maart 1985

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken