Verstrekking methadon aan drugsverslaafden
Middelburg wil wel selectie
MIDDELBURG — De gemeenteraad van Middelburg is gisteren akkoord gegaan met het opzetten van een eigen methadonverstrekkingspunt. Het verstrekkingspunt zal worden gerund door het Zeeuws consultatiebureau alcohol en drugs (ZCAD). De heer A. van der Toorn (SGP/RPF/GPV) liet weten dat zijn fractie akkoord kan gaan met het verstrekken van het krediet omdat zij geen lacune wilde vormen.
Tot heden toe waren de Middelburgse verslaafden aangewezen op het huiskamerproject drugsverslaafden (HKPD) te Vlissingen. Het Middelburgse gemeentebestuur vond echter dat de Middelburgse cliënten niet voldoende in Vlissingen geholpen konden worden. Zij besloot de steun aan het HKPD te beëindigen en een eigen methadonverstrekkingspunt op te zetten. Helaas wilde het HKPD niet zijn medewerking verlenen aan de Middelburgse voorwaarden voor het verstrekkingspunt. Het HKPD hanteert namelijk het zogenaamde acceptatiemodel. Dit is: iedereen die komt is welkom. Middelburg heeft daarentegen gekozen voor het motivatiemodel. Dit houdt in dat de cliënten die bij het verstrekkingspunt methadon halen een bepaalde motivering moeten hebben om af te kicken. Omdat Middelburg voor dit laatstgenoemde model gekozen heeft kon de SGP/RPF/GPV-fractie met het voorstel meegaan. Het streven moet erop gericht zijn om de verslaafde van zijn/haar verslaving af te helpen, zo luidt het standpunt van de bovengenoemde fractie. Ook het CDA was deze mening toegedaan.
Commissie
De raad heeft ook een vertrouwenscommissie ingesteld bestaande uit de loco-burgemeester A. Bergshoeff en de fractievoorzitters van de partijen. De vertrouwenscommissie zal zich bezig gaan houden met de benoeming van een nieuwe burgemeester. Burgemeester drs. P. A. Wolters hoort per september wegens het bereiken vai de pensioengerechtigde leeftijd zijn functie neer te leggen. De raadsleden drongen aan om zo spoedig mogelijk te komen tot de benoeming van een nieuwe burgemeester zodat Middelburg het niet lang zonder burgemeester zal moeten doen.
Alarmering
Voor het alarmeringssysteem voor ouderen heeft de raad een subsidie van in totaal 22.000 gulden beschikbaar gesteld. Daar is 17.000 gulden van bestemd om de aansluitkosten voor de bejaarden op rekening van de gemeente te laten verrichten en 500 gulden om onder meer het abonnementstaricf met 1,75 per week tot 3,75 te verlagen. Op deze wijze hoopt de gemeente dat het alarmeringssysteem voor elke oudere die hiervoor in aanmerking wil komen bereikbaar is geworden.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 maart 1985
Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 maart 1985
Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's