Bekijk het origineel

\feelmuseumbezoek tijdens paasdagen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

\feelmuseumbezoek tijdens paasdagen

Buitenlanders blijven thuis

2 minuten leestijd

DEN HAAG — De weersomstandigheden tijdens de paasdagen hebben veel toeristen ertoe gebracht van deze paasvakantie een culturele te maken. De musea hebben gedurende de paasdagen meer bezoekers dan vorig jaar geboekt, maar ook andere overdekte attracties registreerden meer publiek dan vorig Jaar.

De weersgevoelige attractiepunten ervoeren een daling in het bezoekersaantal ten opzichte van vorig jaar, zo heeft het Nederlandse Bureau voor Toerisme (NBT) gisteren bekendgemaakt. In totaal hebben 550.000 buitenlanders ons land bezocht, van wie de meesten afkomstig uit West-Duitsland. Dit aantal ligt aanzienlijk lager dan vorig jaar toen 800.000 buitenlanders de Pasen in ons land doorbrachten.

De resultaten van de paasdagen noemt het NBT enerzijds teleurstellend wat het dagtoerisme betreft, maar anderzijds bepaald niet tegenvallend voor de verschillende sectoren van het bedrijfstoerisme. De bezetting van de hotels, pensions en vakantiebungalows was redelijk tot goed. Het NBT schat dat de gemiddelde bezetting van de toeristische accommodaties, met uitzondering van de kampeersector, tussen 70 en 80 procent. De meeste bezoekers trok de Keukenhof met 60.000.

Zakkenrollers
Bij de twee binnenstadbureaus van de Amsterdamse politie aan de Warmoesstraat en de Lijnbaansgracht hebben met de Pasen toeristen in totaal 450 aangiften gedaan wegens autokraken, zakkenrollerij en berovingen van tassen. In verband hiermee heeft de politie 61 arrestaties verricht.

Het verkeer op de Nederlandse wegen heeft tijdens de Pasen een rustig beeld vertoont. Op een enkele kettingbotsing bij het verkeersplein Oudenrijn na, hebben er zich verder voor zover bekend geen ernstige problemen voorgedaan. Volgens een woordvoerder van de algemene verkeersdienst van de rijkspolitie in Driebergen was het geringe verkeersaanbod tijdens de paasdagen ook wel te verwachten door het weer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 april 1985

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

\feelmuseumbezoek tijdens paasdagen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 april 1985

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken