Bekijk het origineel

Dollarkoers daalt flink

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Dollarkoers daalt flink

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — De koers van de Amerikaanse dollar is gisteren flink gedaald.

  Op de wisselmarkt in Amsterdam werd een officiële koers vastgesteld van 3,4235 gulden, ruim zes cent minder dan de 3,4840 gulden van vrijdag.
  De banken hebben hun tarieven voor particulieren met zes cent verlaagd tot 3,49 gulden bij verkoop van dollars en 3,37 gulden bij aankoop ervan.   
  Ook op de andere Europese valutamarkten stond de dollarkoers sterk onder druk. In Frankfort werd een officiële koers vastgesteld van 3,0328 mark, wat ongeveer vijf pfennig minder was dan de 3,0815 mark van vrijdag.
  Er waren geen tekenen van ingrijpen in de koersontwikkeling door de Bundesbank.
  De belangrijkste oorzaak van de daling van de dollarkoers was de daling van de rente in de Verenigde Staten. Het bestuur van het stelsel van centrale banken in de VS, de „Fed", maakte vrijdag bekend dat het disconto met ingang van maandag zou worden verlaagd van 8 tot 7,5 procent.
  Onmiddellijk daarop verlaagden Citibank en Chase Manhattan Bank hun "prime rate", de rente voor de meest credietwaardige cliënten, van 10,5 tot tien procent. Bankers Trust had dat vorige week woensdag al gedaan. Gisteren volgden andere grote banken, waaronder Continental Illinois Bank, Morgan Guaranty Trust en Bank of America. 

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 21 mei 1985

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Dollarkoers daalt flink

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 21 mei 1985

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken