Bekijk het origineel

WEEROVERZICHT

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

WEEROVERZICHT

koel en buien

2 minuten leestijd

  Koel en buien.

Morgen is het half tot zwaar bewolkt en er ontwikkelen zich enkele buien, vooral in het binnenland. Dit weerbeeld hangt samen met een omvangrijke zone van lagedruk, die zich uitstrekt van IJsland via Scandinavië tot ver in Rusland. Boven de oceaan bevindt zich circa 2000 km ten westen van de Portugese kust een hogedrukgebied. Door deze drukverdeling waait de wind overwegend uit westelijke richtingen. De aangevoerde lucht is bepaald koel; morgenmiddag komt het kwik niet hoger dan ongeveer 16 graden, dat is 6 graden te koud voor de tijd van het jaar. Na morgen treedt er een uiterst bescheiden weersverbetering op. De buiigheid neemt af en het kwik loopt langzaam op. Toch blijven de maximum temperaturen beneden normaal.


  Zon- en maanstanden:

donderdag 27 juni, zon op 5.22, onder 22.04, maan op 16.03. onder 2.09.


  Hoogwater (Rotterdam)

: 11.40 en 0.23 


EUROPA
  Weersvooruitzichten voor Europa, meegedeeld door het KNMI, geldig voor vrijdag en zaterdag:
  Zuid-Scandinavië: Half tot zwaar bewolkt en enkele buien. Middagtemperatuur omstreeks 18 graden.
  Britse Eilanden: Half tot zwaar bewolkt en vooral vrijdag buien. Middagtemperatuur van 14 graden in het noorden tot 18 graden in het zuiden.
  Benelux: Af en toe zon, maar ook enkele buien. Middagtemperatuur rond 17 graden.
  Duitsland: Af en toe zon, maar ook enkele buien. Middagtemperatuur tussen 14 en 17 graden.
  Frankrijk: in de noordoostelijke helft van het land wisselend bewolkt en enkele buien. Elders flinke zonnige perioden. Middagtemperatuur van 16 graden in het noorden tot 21 in de Pyreneeën, maar aan de Rivièra rond 25 graden.
  Spanje, Portugal: Droog en zonnig. Middagtemperatuur tussen 25 en 30 graden, maar langs de Golf van Biscaje en in de Pyreneeën rond 20 graden.
  Italië, Joegoslavische kust: Perioden met zon, maar in de Po-vlakte en rond de Adriatische Zee ook enkele regen- of onweersbuien. Middagtemperatuur tussen 23 en 30 graden.
  Alpengebied: Wisselend bewolkt, vooral aan de noordkant buien. Middagtemperatuur aan de noordkant van de Alpen tussen 15 en 20 graden, aan de zuidkant tussen 20 en 25 graden. 

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 juni 1985

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

WEEROVERZICHT

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 juni 1985

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken