Bekijk het origineel

Nieuw verkeersbord in centrum Zoetermeer

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuw verkeersbord in centrum Zoetermeer

Niet parkeren aan kant van de weg

2 minuten leestijd

ZOETERMEER — De opening van de eerste fase van het Stadshart heeft ertoe bijgedragen, dat Zoetermeer een verkeersbord rijker is. Dit bord kan echter wel, bij onoplettendheid, nare gevolgen hebben voor automobilisten.

  Het nieuwe bord betreft een parkeerverbod, waarmee men wil voorkomen, dat er auto's in het stadscentrum zomaar ergens langs de weg geparkeerd worden. Nu gebeurt dit nogal eens op de Nederlandbaan en het Bovenlangs, vlakbij de ingang van de parkeergarage. Het is een rechthoekig bord met daarop het woord „zone" en daaronder het bekende parkeerverbodsbord en is geplaatst langs de invalswegen naar het Stadshart.  Het bord bedoelt aan te geven dat men nergens anders in het Stadshart mag parkeren dan op de met een „P" aangegeven plekken, zoals in de parkeergarage en op de parkeervakken. Het einde van zo'n „zonegebied" wordt aangegeven met eenzelfde rechthoekig bord. Het blauw/rode verkeersbord is dan echter in grijs afgebeeld met een balk er doorheen. Het parkeerverbod geldt nu alleen nog voor de eerste fase van het Stadshart en Kern-Zuid, maar zal verder uitgebreid worden, naarmate de bouw vordert. Het zal ten slotte voor het gehele stadscentrum moeten gaan gelden. 

Invoering
  Met de invoering van dit nieuwe verkeersbord hoopt men tevens te voorkomen, dat er op elke  hoek van iedere straat een bord moet worden neergezet. De mogelijkheid van „zoneborden" is vorig jaar door de landelijke overheid ingevoerd. Het wordt door gemeente gebruikt, onder meer om de „30 kilometerzone" in woonwijken aan te duiden. Er zullen echter ook nog borden bij het Stadshart worden geplaatst, waarop de mogelijkheden voor gratis parkeren staan aangegeven. De politie is van plan van het begin af aan streng op te treden. „Er wordt bij iedere fout-parkeerder geschreven, want anders wordt het een rommeltje", aldus een woordvoerder van de Zoetermeerse politie  

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 september 1985

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Nieuw verkeersbord in centrum Zoetermeer

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 september 1985

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken