Bekijk het origineel

Luchtbevochtigers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Luchtbevochtigers

1 minuut leestijd

Hoe kan ik de luchtvochtigheid verhogen in een huis met cv? Antwoord — Men doet dit omdat vele kamerplanten kwijnen in te droge lucht. Ook voor de mens kan de lucht te droog zijn. Om te beginnen kunt u z.g. luchtbevochtigers aan de radiatoren hangen, waterbakken dus. Nu is in de natuurkunde een vaste regel, dat de verdamping niet alleen afhangt van de temperatuur, maar vooral ook van het oppervlak van de vloeistof, in dit geval water. Daarom plaatst men vloeipapier in de bakken. Die zuigen het water op en geven het af. Vervolgens kan men natte doeken op de radiatoren leggen en dat is wel het meest doeltreffende middel, mits men ze nat houdt! Daarmee kun je de lucht verzadigen met waterdamp. Andere foefjes zijn: veel bladplanten die men veel giet, eten op tafel volledig laten uitdampen en dus geen gebruik maken van dekschalcn, weinig luchtverversen (want met iedere vorm van ventilatie wordt lucht met waterdamp afgevoerd) en ramen en muren goed isoleren. Ook open aquaria verdampen vocht. Afzuigkappen in keuken voeren veel waterdamp af. Wilt u waterdamp toevoeren dan moet u ze niet gebruiken en de deur tussen keuken en kamer open laten tijdens het koken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 20 december 1985

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

Luchtbevochtigers

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 20 december 1985

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

PDF Bekijken