Bekijk het origineel

Afscheid raadsleden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Afscheid raadsleden

2 minuten leestijd

APELDOORN — In diverse gemeenten werd afscheid genomen van raadsleden. In een aantal gevallen werd ook een onderscheiding uitgereikt.

In de gemeente Dirksland nam de Iheer A. C. van Rossum na 28 jaar wethouderschap afscheid. Ter gelegenheid hiervan werd een afscheidsbijeenkomst belegd in het verenigingsgebouw „De Schakel". Van Rossum werd toegesproken door onder meer burgemeester C. Oversier en oud-burgemeester H. Bos.

In Goedereede komen vier raadsleden niet meer terug: A. Redert (Visserijbelangen); J. Grinwis, J. Komtebedde (WD), en V. Reus (PvdA). De scheidende raadsleden werden toegesproken door burgemeester G. van Velzen. Zij kregen een tinnen bord met inscriptie. Ook kon de raadsvoorzitter meedelen dat aan de heer Reus de eremedaille in goud verbonden aan de orde van Oranje-Nassau was toegekend. De Hoogcveense wethouders H. J. Diephuis en G. Schouten zijn tijdens een afscheidsreceptie benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Zij hebben respectievelijk 24 en 20 jaar in de raad gezeten. Ook werden beiden benoemd tot ereburger. De daarbij behorende ere-penning werd ook opgespeld bij het CPN-raadslid G. van Eek. Hij maakte 33 jaar deel uit van de raad.

De gemeenteraad van Maartensdijk nam afscheid van een vijftal leden, die in de nieuwe raad niet meer zullen terugkeren. Het betreft M. Laban (WD), J. Dragt (PvdA), L. J. van Voorst (CDA), H. W. de Wilde (RPF) en mevrouw M. L. de Raad (D66). Zij werden toegesproken door burgemeester A. Panis namens het college van B en W en door J. van den Top namens de mederaadsleden.

De scheidende wethouder H. Cornelisse uit Yerseke en J. A. Nieuwenhuijse uit Kruiningen zijn benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Tevens werd hun de gemeentelijke penning van verdienste met bijbehorende oorkonde uitgereikt door burgemeester H. Boer van waal. ReimcrsIn Sprang-Capelle verraste burgemeester J. Buijnink wethouder L. van der Made (CDA) met de zilveren legpenning van de gemeente. Hij heeft bijna twintig jaar zitting gehad in de raad, waarvan twaalf jaar als wethouder. Afscheid werd eveneens genomen van mevrouw H. van den Berg (PvdA), en de heren H. Stein (VVD), J. Bouman (WD) en J. Oerlemans (Gemeentebelangen).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 april 1986

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Afscheid raadsleden

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 april 1986

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken