Bekijk het origineel

Vacaturestop in Den Haag opgeschort

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vacaturestop in Den Haag opgeschort

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De gemeente Den Haag heft haar vacaturestop tot 1 januari 1987 tijdelijk op. Achtergrond van deze door het college van B en W genomen beslissing vormen de moties van de PvdA en PSP/CPN/PPB (Links Den Haag).

In deze moties vroegen zij om aanpassing van de vacaturestop, zodat meer vrouwen in dienst van de gemeente kunnen komen. Bovendien vinden zij dat de vacaturestop tot extra problemen leidt bij de vervulling van taken, naast de gevolgen die de bezuinigingen en de reorganisatie binnen de gemeente met zich meebrengen.

De vacaturestop werd in juli 1982 ingesteld om een voorraad vacatures te scheppen voor die mensen wier baan door de bezuinigingen zou verdwijnen.

Het opschorten van de vacaturestop betekent dat de gemeentelijke afdelingen, diensten en bedrijven gemakkelijker mensen van buiten kunnen wqrven, zij het dat zij eerst moeten bekijken of binnen de gemeente geschikte kandidaten te vinden zijn. Of de vacaturestop na 1 januari 1987 blijvend zal worden opgeheven hangt af van het feit of de gemeente er in slaagt de voor 1987 geplande bezuinigingen te realiseren en hoe de gemeente in 1988 en volgende jaren denkt te bezuinigen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 13 juni 1986

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Vacaturestop in Den Haag opgeschort

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 13 juni 1986

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken