Bekijk het origineel

Apotheek in gemeente Aalburg

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Apotheek in gemeente Aalburg

2 minuten leestijd

WIJK EN AALBURG — In de gemeente Aalburg zal binnen afzienbare tijd een apotheek gevestigd worden. Tot nu toe konden de patiënten de medicijnen bij de huisarts verkrijgen.

De huisartsen E. B. Bolt te Veen, G. H. Roelofs te Genderen en N. de Boer, J. Hoekstra en W. L. Lubbers te Wijk en Aalburg hebben een akkoord gesloten met de apotheker G. Mouthaan, die oorspronkelijk uit Babyloniënbroek afkomstig is en in Utrecht zijn opleiding heeft genoten.

Als de apotheker definitief gevestigd is zullen de patiënten uit Wijk en Aalburg voortaan met het doktersrecept naar de apotheek moeten om daar hun medicijnen op te halen. Voor Veen en Genderen is er een mogelijkheid gecreëerd om op een andere wijze de medicijnen te verkrijgen.
Daar kunnen de recepten bij de arts worden achtergelaten, waarna bij beëindiging van het spreekuur alle recepten naar de apotheek gaan.
De apotheker zorgt dan dat de medicijnen op een vaste uitdeelpost in Veen en Genderen door de patiënten opgehaald kunnen worden.
Voor de patiënten in de overige dorpen in de gemeente Aalburg, Heusden en Oud-Heusden zal er een bezorgdienst gaan draaien.
Dokter Lubbers vertelt desgevraagd dat men in de apotheek ook avond-, nacht- en weekenddiensten gaat draaien. Er zijn afspraken gemaakt die garanderen dat de verstrekking van geneesmiddelen te allen tijde probleemloos zal geschieden, aldus dokter Lubbers.
De twee apothekersassistenten die nu in dienst van de dokterspraktijk te Wijk en Aalburg zijn, zullen daar overbodig worden. Mogelijk zullen zij hun werk in de nieuwe apotheek voortzetten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 17 juli 1986

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Apotheek in gemeente Aalburg

Bekijk de hele uitgave van donderdag 17 juli 1986

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken