Bekijk het origineel

Damrak voorzichtig omhoog

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Damrak voorzichtig omhoog

BEURSBERrCHT

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Het damrak moest het woensdag op eigen kracht doen. Van een onveranderd Wall Street en een dito dollar gingen geen stimulansen uit. De Nederlandsche  Bank  kwam met een kwartaalbericht dat duidelijk optimisme uitademde over  de/M economie. De beurs gaf  in  de ochtenduren overwegend onveranderde tot iets hogere koersen te zien, zonder dat sprake was van  schokkende ontwikkelingen. Van de internationals ging Hoogovens  ƒ1,10  omhoog naar ƒ 60,90 'en Unilever ƒ 1,40 naar  479,40. De andere waarden waren hier"" onveranderd tot enkele dubbeltjes beter. De meeste verliezen kwamen in de financiële sector voor. Zo werden de grote verzekeraars bijna alle iets lager geprijsd en was Middenstandsbank tegen het middaguur zestig cent goedkoper geworden op ƒ 213,80. Ook Van ommeren, Gist-Brocades en Stork moestel licht terrein prijsgeven.  Océ van der Grinten ging rekening houdens met het interim dividend van ƒ 4,50 op ƒ 526 in feite twee kwartjes omhoog. KNP was een gulden beter op 158,50 en ook Ahold en Heineken konden een dergelijk bedrag aan de koers toevoegen. De staat- fondsenmarkt gaf slechts zeer geringe verschuivingen te zien.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 9 oktober 1986

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Damrak voorzichtig omhoog

Bekijk de hele uitgave van donderdag 9 oktober 1986

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken