Bekijk het origineel

Doorbraak van Siemens op Amerikaanse markt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Doorbraak van Siemens op Amerikaanse markt

Levering digitale telefooncentrale

2 minuten leestijd

LONDEN - Ameritech, een Amerikaanse telefoonmaatschappij in Chicago, heeft aan het Westduitse elektronicaconcern Siemens opdracht gegeven voor de levering van een digitale telefooncentrale. Met de order is een bedrag van twaalf miljoen dollar gemoeid. Belangrijker is echter dat de order voor Siemens een doorbraak betekent op de Amerikaanse markt. Dit heeft de Financial Times gisteren gemeld.

Tot dusver betrokken de zeven regionale telefoonbedrijven in de Verenigde Staten hun uitrusting altijd van American Telephone and Telegraph en, vooral de laatste jaren, van de Canadese Northern Telecom. Deregulering van de Amerikaanse industrie heeft echter ook de mogelijkheden voor buitenlandse ondernemingen op de Amerikaanse markt vergroot.

Naast Northern Telecom zijn de Zweedse Ericsson, de Japanse NEC, de Franse Alcatel en de Britse Plessey de belangrijkste mededingers van Siemens op de Amerikaanse markt.

Enige weken geleden leek het er nog op dat de Federal Communications Commission (FCC) via nieuwe richtlijnen de verkoop door ondernemingen uit landen die Amerikaanse produkten op hun markt weren, op de Amerikaanse markt zou kunnen blokkeren. De VS zijn vooral gegriefd over vermeende belemmeringen voor American Telephone and Telegraph op de Europese markt.

Franse telefoon

Het Amerikaanse concern heeft via zijn joint venture met Philips (APT) belangstelling voor de overneming van de Franse staatstelcfoonmaatschappij CGCT, maar de Franse regering heeft als voorwaarde voor de privatisering gesteld dat niet meer dan twintig procent in buitenlandse handen komt. Ericsson en Siemens zelf hebben ook interesse getoond in de overneming van CGCT.

De order van Ameritech kan overigens alsnog aan Siemens' neus voorbijgaan. De FCC heeft weliswaar be- 9 paalde voorstellen gelanceerd die nog een lange procedurele weg te gaan hebben, maar de order voor Siemens is ook niet voor eind dit jaar afgehandeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 17 februari 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Doorbraak van Siemens op Amerikaanse markt

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 17 februari 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken