Bekijk het origineel

Stoomfestival in Almere

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Stoomfestival in Almere

2 minuten leestijd

ALMERE — Almere-Haven bestaat tien jaar. Daarom wordt in Almere eind deze maand een groots opgezet internationaal stoomfestival gehouden. Antieke carrousels, landbouwmachines, walsen, oude brandweerspuiten en stoomboten: de tijd wordt driekwart eeuw teruggedraaid in Almere-Haven. In combinatie met de inmiddels traditionele en altijd druk bezochte feestmarkt in Almere-Haven, met onder meer een braderie, zal het internationaal Stoomfestival naar de verwachting van de organisatoren zo'n 50.000 bezoekers trekken.

Meer dan 50 attracties onder stoom komen de laatste dagen van juni naar Almere. Hierbij zijn niet minder dan tien stoomschepen, waarmee bezoekers een rondvaart op het Gooimeer kunnen maken. Voorts zal een groot aantal ouderwetse landbouwmachines demonstreren hoe de akkerbouw in het stoomtijdperk werd bedreven. Stoomwalsen zullen op het terrein bij het strand van Almere-Haven demonstraties geven van het verharden van wegen.

Uit Engeland komen veel deelnemers: deze mensen brengen twintig stoommachines mee, een door stoom aangedreven houtzaagbank, enz. Het zijn ook met name de Engelse deelnemers aan het Stoomfestival, die op donderdag 25 juni het spits zullen afbijten. Dat gebeurt met een zogeheten Concours d'Elégance, een optocht van meer dan twintig stoommachines over de openbare weg, vanaf het stoomterrein in Almere-Haven naar het centrum van Almere-Stad, met als eindbestemming het fonkelnieuwe witmarmeren stadhuis;

Vrijdag 26 juni is de eerste dag van het internationaal Stoomfestival. Van 11.00 tot 23.00 uur zijn er doorlopend manifestaties en worden machines in werking gezet. Zaterdag 27 juni gaat het stoomterrein in Almere-Haven al om 10.00 uur open en sluit het om 23.00 uur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 juni 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Stoomfestival in Almere

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 juni 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken