Bekijk het origineel

Waddinxveen spreekt afschuw uit over RARA-actie Alphen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Waddinxveen spreekt afschuw uit over RARA-actie Alphen

2 minuten leestijd

WADDINXVEEN - B en W van VVaddinxeen hebben hun „afschuw" uitgesproken over de brandstichting bij Boot Oliehandel BV te Alphen aan de Rijn vorige week vrijdag. Zij keuren deze terreurdaad van de actiegroep RARA ten strengste af. Volgens de gemeente mag een „legale publieke discussie niet ontaarden in gewelddadig optreden en illegale actie".

De reactie -verwoord in een brief aan de gemeenteraad- is naar aanleiding van een door de pers gewekte suggestie als zou er verband bestaan tussen de brandstichting en een gesprek tussen de gemeente en het bedrijf over hun commerciële relatie. Het college wijst deze gedachte „met grote verontwaardiging" van de hand.

De gemeente Waddinxveen heeft met de firma Boot een contract afgesloten voor de levering van olie en smeermiddelen. Het bedoelde gesprek met de Alphense olie- en gashandel is gevoerd in het kader van de bestijding van apartheid in Zuid-Afrika. De rol van Shell in Zuid-Afrika -Boot Oliehandel BV is een dochteronderneming van Shell- kwam daarbij ook ter sprake.

De firma Boot is reeds in oktober 1986 schriftelijk gevraagd om tegemoet te komen aan de bezwaren van de gemeente Waddinxveen tegen de nauwe relatie van de firma met Shell en de verkoop van Shell-produkten. Het nadien hierover gevoerde overleg heeft nog niet tot besluitvorming in ons college geleid.

Waddinxveen zegt in het beleidsprogramma 1986-1990 dat zij al haar leveranciers zal informeren over de gemeentelijke standpunten ten aan zien van Zuid-Afrika.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 juli 1987

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Waddinxveen spreekt afschuw uit over RARA-actie Alphen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 juli 1987

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken