Bekijk het origineel

Matanzima

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Matanzima

1 minuut leestijd

JOHANNESBURG - De regering van het Zuidafrikaanse thuisland Transkei heeft vandaag bekendgemaakt dat premier George Matanzima is afgetreden. Matanzima verliet vorige week het land, na beschuldigingen over wijdverbreide corruptie oiider zijn bewind. Zijn huidige verblijfplaats is niet bekend; naar verluidt is hij op 23 september het land ontvlucht, kort voordat het leger acht ministers uit zijn regering tot aftreden dwong. Toen de actie van het leger bekend werd, zou hij zich in de Zuidafrikaanse stad Port Elizabeth hebben, bevonden voor medische behandelingen. De 69-jarige Matanzima was sinds 1979, toen hij zijn broer Kaiser opvolgde, premier van Transkei.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 oktober 1987

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Matanzima

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 oktober 1987

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken