Bekijk het origineel

Lelystad wil bouw van jachthavens en huizen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Lelystad wil bouw van jachthavens en huizen

Toerisme en recreatie inplan centraal

2 minuten leestijd

LELYSTAD - De gemeente Lelystad heeft een stede)ouwkundig plan gepresenteerd voor het centrale deel van ie Lelystadse kust, waarbij toeristische en recreatieve elementen de hoofdrol spelen. Zo zullen er langs de kust van Lelystad over een totale lengte van zeven kilometer jachthavens, musea, een golfbaan met 27 holes, 1500 woningen en ;en strand van 400 meter worden aangelegd.

Verder zal er ruim 10 hectare bos in de directe nabijheid van dé plannen worden opgenomen. Alle plannen zullen zo worden gerealiseerd, dat ze aansluiten op de in het stadscentrum aanwezige voorzieningen. Vanwege de prachtige ligging tussen het IJsselmeer en het ruim 250 hectare grote Zuiderplaspark speelt de combinatie van bos, water, sport en recreatie een centrale rol in het plan. Ook wordt rekening gehouden met de aanleg van een complex vakantiebungalows. Het benodigde geld voor het plan moet komen van particuliere investeerders. In de afgelopen decennia is Lelystad uitgegroeid tot een stad van 60.000 inwoners. Bij de stedebouwkundige opzet van de stad stonden diverse woonwijken en een stadscentrum centraal. De kuststrook werd nooit nader ingevuld. Door de veranderende situatie in de groei van het aantal inwoners van Lelystad richt het gemeentebestuur zich nu geheel op de ontwikkeling van de zeven kilometer lange kuststrook, om zo het economisch draagvlak van de gemeente te versterken, zoals aangegeven in het toeristisch recreatief ontwikkelingsplan (TROP) voor Flevoland.

„De planopzet zoals de gemeente die nu presenteert is allesbehalve star. Het kan zeer flexibel worden benut, omdat er mogelijkheden zijn opengelaten voor nadere invulling, aanpassing per project en gefaseerde uitvoering. Het is niet te verwachten dat er een investeerder te vinden is die het hele plan ineens kan of wil investeren. Wie dat verwacht staat buiten de werkelijkheid. Het is realistischer te veronderstellen dat meerdere investeerders en ontwikkelaars ieder voor zich of in gezamenlijkheid de zaken zullen aanpakken", aldus R. van der Mark, wethouder van ruimtelijke ordening en stadsontwikkeling.

Twee jachthavens zijn inmiddels gerealiseerd langs de kuststrook van Lelystad, waaronder de Marina aan het IJsselmeer, die in de toekomst uit zal groeien tot de grootste jachthaven van Europa.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 25 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Lelystad wil bouw van jachthavens en huizen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 25 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken