Bekijk het origineel

Gysi staat achter huiszoeking in Zionskerk Berlijn

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gysi staat achter huiszoeking in Zionskerk Berlijn

2 minuten leestijd

BERLIJN - De Oostduitse polifie heeft gisteren aan het begin van de avond op twee na alle jongeren vrijgelaten die eerder deze week in en om de Zionskerk in Berlijn (DDR) waren opgepakt. Tegen de twee die in hechtenis bleven is een strafrechtelijk onderzoek gaande. De vrijgelatenen zouden volgens eigen zeggen met 500 Oostmark (ongeveer een maandsalaris in de DDR) zijn beboet.

De staatssecretaris voor godsdienstzaken in de DDR, KI. Gysi, heeft de huiszoeking in het gemeentecentrum van de Zionskerk in Berlijn (DDR) met nadruk gerechtvaardigd. „Het moet een ernstige zaak zijn. Zoiets doen we alleen als het absoluut noodzakelijk is", zo zei Gysi gisteren in Genève, waar hij zich dezer dagen ophoudt. Ondanks deze kwestie noemde Gysi de betrekkingen tussen kerk en staat in de DDR volledig normaal.
De kerk wordt in de DDR niet als een bron van onrust gezien, zo voegde hij eraan toe. Volgens het Oostduitse persbureau ADN zouden in de nacht van dinsdag op woensdag zeven jongeren in de kelder van de Zionskerk op heterdaad zijn betrapt bij het vervaardigen van „staatsvijandelijk drukwerk". Zij zouden buiten medeweten van de kerkelijke functionarissen hebben gehandeld, aldus ADN.
Volgens een mededeling van de Evangelische Kerk in Berlijn (DDR) werd op het stencilapparaat, dat in de Ziongkerk in beslag genomen is, materiaal van een onafhankelijke vredesgroep verveelvuldigd. Woensdag volgden nieuwe arrestaties

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 28 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Gysi staat achter huiszoeking in Zionskerk Berlijn

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 28 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken