Bekijk het origineel

Elburg geeft glas- en papierboer subsidie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Elburg geeft glas- en papierboer subsidie

Onderzoek naar compostering huisvuil

2 minuten leestijd

ELBURG - De gemeenteraad van Elburg heeft donderdagavond unaniem besloten om het glas- en papierinzamelingsproj'ectfinancieel te steunen. De glasboer krijgt voor de periode 1988-1992 jaarlijks 8000 gulden, onder het beding dat de huur van de thans in gebruik zijnde schuur in mindering wordt gebracht en bijstelling van het bedrag mogelijk blijft bij ingrijpende wijzigingen. Het papierboer-project krijgt voor dezelfde periode

keer werd het pakje uit de brievenbus 'gehengeld'. In Zwitserland brengt een pakje girobetaalkaarten twee keer zoveel op als in Nederland, namelijk 8000 gulden. Als het in Gouda een en dezelfde dader betreft is hij met de twee pakjes 16.000 gulden rijker geworden. een bijdrage van maximaal 7500 gulden per jaar.

De ondersteuningsregeling voor het inzamelen van papier is zodanig opgezet dat er sprake is van een minimumgarantieprijs per kilo papier en dat bijstelling van het subsidiebedrag mogelijk blijft.

Raadslid A. Visser (CDA) plaatste nog een aantal opmerkingen in de richting van het college en vroeg om nog meer voorlichting 'naar het publiek toe. „Het mes snijdt aan twee kanten, enerzijds het milieu-aspect en anderzijds een besparing van de transportkosten voor de gemeente zelf", aldus Visser. Ook vroeg hij aandacht voor het composteerbare huisvuil en dit onderwerp nog eens in de commissie te bespreken.

Ook de andere fracties wensten een onderzoek. Wethouder A. Lok (SGP) stelde dat het composteren van afvalstoffen dat het niet alleen om een Noordveluws probleem ging, maar dat het scheiden van huisvuil een landelijk probleem is. Een onderzoek naar de mogelijkheden in dit verband zal in een van de volgende commissievergaderingen behandeld worden.

Wijkontsluiting

Verder behandelde de raad de begrotingswijziging voor het beschikbaar stellen van een voorbereidingskrediet van 50.000 gulden, nodig voor de aanleg van de "Oostelijke Rondweg", een op plan staande wijkonstluiting in "De Vrijheid". Raadslid H: van der Veen (CDA) betichtte wethouder Lok van het zich verschuilen achter provinciale en planologische problemen, waar het gaat om het deelontsluiting tussen de Vrijheid en het industrieterrein. Deze tweede fase die op lange termijn ingepland is bleef in de begrotingswijziging onbenoemd, aldus Van der Veen.

Ook de andere fracties lieten uiteenlopende geluiden horen intake deze tweede fase van ontsluiting. De fracties van de WD en SGP kwamen met het voorstel om nog geen beshssing te nemen en het voorstel terug te nemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 28 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Elburg geeft glas- en papierboer subsidie

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 28 november 1987

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken