Bekijk het origineel

Sliedrecht maakt plan voor Bonkelaar-gebied

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Sliedrecht maakt plan voor Bonkelaar-gebied

Extra krediet voor brandweerkazerne

2 minuten leestijd

SLIEDRECHT - De gemeenteraad van Sliedrecht is gisteravond akkoord gegaan met het inschakelen van een architektenbureau om plannen te maken voor het gebied rond de Bon keiaar. Naast een stedebouwkundige indeling voor het gebied zal ook een haalbaarheidsonderzoek worden uitgevoerd.

Met dit onderzoek wordt nagegaan of alle wensen die er leven voor dat gebied ook financieel haalbaar zijn. Het maken van de plannen kost de gemeente ruim 70.000 gulden.

Er zal volgend jaar een nieuwe subsidieverordening komen voor de plaatselijke verenigingen. Aanleiding voor die verandering was het feit dat de PvdA-fractie zich boos maakte over de handelwijze van een muziekvereniging. Dit jaar kreeg die vereniging meer dan 8000 gulden subsidie. Nu wilde men nog eens 1500 gulden extra hebben om op te treden bij de intocht van Sint Nicolaas, vorige week.

De PvdA vond de extra aanvraag „een schande". Zij vindt dat in de nieuwe verordening voor verenigingssubsidies moet worden opgenomen dat muziekverenigingen die subsidie krijgen, verplicht zijn een of meer keer gratis op te treden. De wethouder zegde deze verandering toe, om-, dat hij het met de PvdA eens was.

Brandweerkazerne

De PvdA-fractie sprak haar ongenoegen uit over een krediet van 40.000 gulden voor de inrichting van de nieuwe brandweerkazerne. In april was de raad nog met een extra krediet akkoord gegaan, omdat de kosten van de nieuwbouw tegenvielen. Toen hadden B en W kunnen weten dat ook de kosten voor de inrichting er nog bij kwamen.

De WD vroeg of de raad om de tuin geleid is, of dat de inrichting gewoon vergeten was. De woordvoerder van deze fractie had vernomen dat 40.000 gulden voor de inrichting eigenlijk te laag is en dat tweedehands meubelen aangeschaft moeten worden. De burgemeester antwoordde dat de 40.000 gulden een verantwoord bedrag is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Sliedrecht maakt plan voor Bonkelaar-gebied

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken