Bekijk het origineel

Kinderjury kiest beste dagbladfoto

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kinderjury kiest beste dagbladfoto

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - Een landelijke kinderjury zal zaterdagmiddag 12 cember in de Jaarbeurs in Utrecht deuit enkele honderden nieuwsfoto's de beste foto van het jaar kiezen. Dit heeft de Stichting krant in de klas zaterdag meegedeeld.

De foto's die beoordeeld moeten worden zijn ingezonden door scholieren. Een aantal weken lang hebben zij foto's in de krant bestudeerd en daar één of meer van uitgekozen als belangrijk, opvallend of leuk. Er zijn vier categorieën: plaatselijk/streek, Nederland, Europa en de wereld en in elke categorie zijn in principe drie winnaars. Ruim dertig dagbladen schreven hiervoor een wedstrijd uit en elke deelnemende krant vaardigt een jurylid af naar de landelijke jury van de Stichting krant in de klas. In totaal worden ongeveer 35 tot 40 kinderen in Utrecht verwacht.

Aan de voorselectie namen 10.000 tot 20.000 jongens en meisjes deel, voornamelijk in de leeftijd van tien tot veertien jaar. De finale is openbaar.

De Stichting krant in de klas is opgericht door de organisatie van dagbladuitgevers NDP. Haar doelstelling is de bevordering van het leren lezen en hanteren van de krant.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 7 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Kinderjury kiest beste dagbladfoto

Bekijk de hele uitgave van maandag 7 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken