Bekijk het origineel

Arnhem anno 1887

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Arnhem anno 1887

1 minuut leestijd

Hoe Arnhem er dit jaar een eeuw geleden uitzag en hoe er geleefd en gewerkt werd, is tot 3 januari a.s. te zien in de dependance van het Arnhems Gemeentemuseum (aan de Utrechtseweg 74, tegenover het fraai aan de Rijn gelegen museum met de koepel, op nummer 87). "Arnhem 1887" laat in diverse thema's zien hoe het leefklimaat in de Rijnstad werd beïnvloed door de sociaal-economische veranderingen. Prenten en foto's tonen ons het stadsbestuur, de organisatie van Arnhem, de bevolking, communicatie, cultuur, wonen, ontspanning enz.

Mij lijkt de dependance op dit moment interessanter dan wat het museum zelf nu te bieden heeft. De tekeningen, etsen en zeefdrukken van Hannie Ramaer vermogen mij niet zo te boeien. Ook van de Gelderse Grafiekmap 1987 -de elfde die wordt gepresenteerd- raakte ik niet in vervoering, ondanks de kleurets, litho, droge naald of houtsnede. Voor 490 gulden per stuk zijn er honderd van die grafiekmappen in cassette en met wissellijst beschikbaar, uitgebracht door Stichting Signature in Brummen. En wat kunstenares Pink in haar video-schetsboek "De kunst van het geluk" doet -op het infoblad omkleed met een warrig verhaal-, is geen kunst, maar kitsch en flauwekul.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Arnhem anno 1887

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken