Bekijk het origineel

Strijen start met bouw bedrijfsverzamelgebouw

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Strijen start met bouw bedrijfsverzamelgebouw

Eind aan onzekere situatie van terrein

2 minuten leestijd

STRIJEN - Met het slaan van de eerste paal voor het bedrijfsverzamelgebouw in Strijen vrijdagmiddag door burgemeester W. S. van Schaijck is er een einde gekomen aan een onzekere situatie voor het gemeentebestuur.

In 1979 kocht de gemeente 25 hectare grond aan. Voorzieningen werden aangebracht om het als bedrijfsterrein geschikt te maken. Er werd een grote campagne gevoerd om de in de bebouwde kom gevestigde bedrijven buiten deze bebouwde kom te verplaatsen. De onderhandelingen met de verschillende gegadigden verliepen echter zeer stroef. Toch slaagde men erin enkele bedrijven enthousiast te maken zodat deze zich verplaatsten naar het industrieterrein. Het waren onder meer het bouw- en aannemingsbedrijf gebroeders Hooghwerff en houthandel en houtbewerkingsbedrijf Van de Sijde.

Een nieuwe poging om de verkoop van grond op het industrieterrein te stimuleren, leverde slechts één nieuwe koper op.

Hierna ging aannemingsbedrijf gebroeders Hooghwerff met de gemeente onderhandelen over grondaankoop. Men wilde als een soort projectontwikkelaar proberen kant en klare bedrijfjes aan de man te brengen. Na vier maanden was de zaak rond. Ook over de prijs was eenstemmigheid. Hooghwerff had drie hectare grond gekocht, terwijl de gemeente zeven hectare aankocht. Maar niet elke ondernemer in Strijen was hier gelukkig mee.

Intussen kochten ook enkele bedrijven nog wat grond bij hun reeds gevestigde bedrijfspanden. Verder werd door makelaarskantoor Van der Vinden het plan geopperd om een bedrijfsverzamelgebouw te verwezenlijken. Er bleken al acht gegadigden. Wel moesten zij het met de banken zien te regelen om voor deze investering geld te krijgen.

Tevreden

De PvdA-fractie, die zich al vanaf 1982 sterk maakt voor een bedrijfsverzamelgebouw, is tevreden. „We hebben nooit de bedoeling gehad, dat het particulier initiatief de aanzet zou geven tot dit bedrijfsverzamelgebouw, maar daarmee is onze wens toch vervuld", aldus fractievoorzitter J. Luiken. Burgemeester Van Schaijck verwacht dat ook van buiten de Hoekscha Waard voor bedrijfsruimte in Strijen belangstelling zal zijn. Het biedt verder voor Strijen werkgelegenheid voor eigen bedrijven maar ook voor derden. Bovendien vindt Van Schaijck dat de ene ontwikkeling de andere uitlokt.

Het college acht het onderzoek gewenst omdat uit verschillende signalen blijkt dat het hier om een gebied gaat met recreatieve mogelijkheden, wat zou kunnen leiden tot een reeks

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Strijen start met bouw bedrijfsverzamelgebouw

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken