Bekijk het origineel

A'dam geeft beloning * voor minder ziek zijn

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

A'dam geeft beloning * voor minder ziek zijn

Verzuim fors boven landelijk gemiddelde

3 minuten leestijd

AMSTERDAM - B en W van Amsterdam zijn gisteren akkoord gegaan met het voorstel van personeels-wetliouder Jonker om gemeentelijke diensten die hun ziekteverzuim kunnen terugdringen premies te geven. Een eerder voorstel van Jonker om boetes op te leggen als het ziekteverzuim te hoog blijft is gesneuveld.

Het ziekteverzuimpercentage bij de gemeente Amsterdam ligt fors boven het landelijke gemiddelde. Na een lichte daling in 1986 bedraagt het nu rond de 14 procent terwijl het landelijke gemiddelde rond de 7 procent ligt. Volgens de gemeente levert iedere procent daling van het ziekteverzuim een bedrag op van 13,5 miljoen gulden. De financiering van de premies wordt dan ook uit öie besparingen betaald. De diensttakken die er in slagen zo'n bonus in de wacht te slepen mogen zelf bepalen wat zij met dat geld gaan doen. „Ze kunnen daar bij voorbeeld een sportzaal mee inrichten of hun arbeidsomstandigheden verbeteren", aldus wethouder Jonker.

Volgens Jonker krijgen leidinggevenden binnen de gemeente een belangrijke rol bij het terugdringen van het ziekteverzuim. Uit onderzoek is volgens de gemeente gebleken dat de kwaliteit van het management de omvang van het verzuim beïnvloedt. „Het is van belang hoe een chef een ziek personeelslid begeleidt", aldus Jonker. „Daarnaast geeft overmatig alcoholgebruik aanleiding tot ziekteverzuim. Daarom zal via voorlichting uitgebreid aandacht worden besteed aan de alcoholproblematiek".

Drank

Volgens een ambtenaar van de afdeling personeelszaken drinkt 5 tot 8 procent van de Amsterdamse ambtenaren zoveel dat het werk erdoor beïnvloed wordt. „Dat percentage baseren we op landelijke cijfers en statisslachtoffers. In een hoorzitting die vanavond om acht uur in het dorpshuis plaatsheeft, kan iedere Strijenaar zijn visie op dit plan geven. Om te weten welke punten in Strijtieken. We starten in december met een actie om een matigingsklimaat te bewerkstelligen. Afdelingshoofden moeten directer contact krijgen met de interne hulpverlening zodat personeelsleden direct door hun chef kunnen worden aangesproken op hun drankgebruik. Chefs moeten de mensen kunnen aanspreken in de trant van „Nu ga je hulp zoeken anders heeft dat consequenties zoals inhouding van vrije tijd of als uiterste overheveling naar de Ziektewet".

Verlof

Zwangerschaps- en bevallingsverlof wordt sinds kort niet meer als ziekteverzuim geregistreerd. Volgens de gemeente betekent uitbreiding van het ouderschapsverlof dat het ziekteverzuimpercentage onder vrouwen wordt teruggebracht. „Overigens blijkt uit onderzoek dat vrouwen vaker ziek zijn dan mannen, maar minder langdurig, zodat het ziekteverzuim onder vrouwen lager is dan van mannen", aldus wethouder Jonker. De gemeente gaat haar personeel wijzen op de mogelijkheid van sociaal verlof zodat personeelsleden zich niet meer ziek melden „omdat ze geen andere uitweg zien, bij voorbeeld omdat een kind of partner ziek is geworden".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

A'dam geeft beloning * voor minder ziek zijn

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken