Bekijk het origineel

Vooruitgang bij MBFR-overleg

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vooruitgang bij MBFR-overleg

1 minuut leestijd

WENEN — In het overleg in Wenen tussen Oost en West over wederzijdse vermindering van de conventionele strijdkrachten in Europa (MBFR), Is bij de afsluiting van de derde gespreksronde flinke vooruitgang geboekt. Westerse diplomaten hebben dit gezegd.

Het overleg is gisteren afgesloten met de vaststelling van de agenda voor het verdere overleg, dat op 25 januari zal worden hervat. Op het gebied van de vermindering van de conventionele bewapening heeft het Warschaupact de voorstellen van de NAVO bijna geheel aanvaard, aldus de diplomaten.

Uit een verklaring van de Amerikaanse delegatie blijkt dat men het eens is geworden over vergroting van de stabiliteit en veiligheid in Europa door een evenwicht op lager niveau te creëren in conventionele strijdkrachten, wapens en materieel.

Er zal gewerkt worden aan de eliminatie van „ongelijkheden die nadeling zijn voor stabiliteit en veiligheid", en het overleg over de eliminatie van het vermogen tot een verrassingsaanval of de opening van een grootscheeps offensief zal de hoogste prioriteit krijgen. Volgens de Amerikanen is er ook overeenstemming over de wijze waarop deze doeleinden moeten worden verwezenlijkt, zoals vermindering, beperking, of nieuwe inzet van troepen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Vooruitgang bij MBFR-overleg

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken