Bekijk het origineel

Altgemshoorn

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Altgemshoorn

1 minuut leestijd

Er komen heel wat bekende 'nummers' op voor: "Quem pastores laudavere" (M. Praetorius), "In dulci Jubilo" (in zettingen van Praetorius, Johann Walter en Johann Eccard), "Puernatus in Bethlehem", "Het quamen dry Coningen" (van Guilielmus Messaus, uit de "Cantiones Natalitiae"). Maar ook minder bekende liederen uit vier eeuwen, waaronder anonieme uit de "Cancionero de Uppsala" (1500-1550), "Een Kint Gheboren" in zetting van Kees Kef en zes coupletten van "Puer natus in Bethlehem" (zettingen van Praetorius, Vulpius en Kef).

Soms vond ik de alten wat te ijl en niet alle instrumenten (van altgemshoorn en grootbasblokfiuit tot portatief, orgel en theorbe) even duidelijk herkenbaar, maar de plaat als geheel is niet de slechtste in dit genre. Het is een produkt van Eurosound in Herveld, nummer ES 46.891. De plaat kost 22,50 gld., is voorzien van een uiterst sobere, beschaafde hoes en een foto- en tekstblad (met vertaling van de teksten), waarin Jan ten Bokum, directeur van de Apeldoomse Muziekschool, het repertoire van 'zijn' ensemble toelicht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Altgemshoorn

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken