Bekijk het origineel

„Offensief

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

„Offensief" van politie A'dam tegen coffeeshops

2 minuten leestijd

AMSTERDAM - De Amsterdamse politie is deze weelc begonnen met het eerder aangekondigde „offensieP tegen coffeeshops die te nadrukkelijk softdrugs aanprijzen en verkopen. Van zestien zaken is inmiddels bekend dat ze maandag, dinsdag en woensdag zijn gecontroleerd, maar „het kunnen er best meer zijn", aldus gisteren een politiewoordvoerder.

Woensdag werden in het centrum van de stad negen coffeeshops en bars aangedaan. In vijf zaken werden softdrugs gevonden. Zes {Jersonfen kregen proces-verbaal. Reclamemateriaal werd in beslag genomen. Twee andere coffeeshops en een café werden daarnaast op last van de burgemeester dichtgetimmerd.

De politie hield dinsdag vijf personen aan bij een actie in vijf andere coffeeshops. Ruim 1,5 kilo softdrugs werd in beslag genomen. Maandag werden twee coffeeshops gecontroleerd. Bij die actie werden zes mensen aangehouden en ook ditmaal werden softdrugs in beslag genomen. De meeste tot nu toe gecontroleerde coffeeshops zijn in het centrum gevestigd. De politie sloot gisteren controle-acties buiten het centrum niet uit. .

Het coffeeshop-circuit in Amsterdam wordt minder „gedoogd" dan in dgjfgelopen jaren. Deze zaken werden tot nu toe min of meer met rust gelaten als zij niet nadrukkelijk reclame maakten en als de verkoop van hasj en dergelijke geen al te grote proporties aannam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 34 Pagina's

„Offensief

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 34 Pagina's

PDF Bekijken