Bekijk het origineel

Vlaardingen blijft tegen gifstort in Broekpolder

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vlaardingen blijft tegen gifstort in Broekpolder

Deze week overleg met ministerie

2 minuten leestijd

VLAARDINGEN - De gemeente Vlaardingen zal alles blijven proberen om de Broekpolder te bewaren voor nieuwe giflozingen. De provincie en Rijkswaterstaat achten de Broekpolder juist een goede plaats hiervoor. Eind vorige week kwam milieugedeputeerde J. van der Vlist van ZuidHolland dit nog eens benadruk

van de provincie Zuid-Hólland om de giftige grond van dè Maassluisse Steendijkpolder te storten in de Broekpolder. Vrijdag kwam milieugedeputeerde Van der Vlist naar Vlaardingen om de raadsleden het een en ander nog eens uit te leggen. Kern van het verhaal was: de Broekpolder is al vervuild met giftig havenslib, dus dat van de Steendijkpolder kan er ook nog wél bij. Schone grond zou hierbij als afdeklaag kunnen dienen.

De gemeente Vlaardingen blijft gelegd. In het bedrijf lagen aardno- ken. De gemeente heeft deze week echter felle tegenstander, daar de ten, tapijten en piepschuim opgeslagen. Met 80 man en 3 blusboten werd de brand bestreden. Aangrenzende bedrijven liepen rook- en waterschade op.

een gesprek met het ministerie van Broekpolder-mede door bebossing

verkeer en waterstaat over deze kwestie.

Enige tijd geleden werd Vlaardingen al geconfronteerd met de plannen steeds meer een functie krijgt als recreatiegebied. Om diezelfde reden staat Vlaardingen ook afwijzend tegen de plannen van Rijkswaterstaat om afvalgips (verontreinigd met cadmium), afkomstig van de Vlaardingse kunstmestfabriek Windmill, op te slaan in de Broekpolder.

De gemeente vindt het een betere oplossing wanneer de gelden die aan de inrichting van een dergelijke stortplaats zouden worden besteed rechtstreeks ten goede komen aan het versnellen van het saneringsproces binnen de betrokken bedrijven. Naast Windmill gaat het om DSM-meststoffen. Daarmee zou bereikt kunnen worden dat de datum waarop de cadmiumlozingen, onder andere in de Nieuwe Waterweg, tot het uiterste mimimum worden gereduceerd en enkele jaren worden vervroegd. In plaats van 1 januari 1994 zou in dat kader wellicht de datum 1 januari 1991 haalbaar kunnen zijn.

B en W hebben hun standpunt ter kennis gebracht van de minister van verkeer en waterstaat, waarmee deze week overleg zal plaatsvinden. De zienswijze van de gemeente is tevens onder de aandacht gebracht van de betrokken Tweede-Kamercommissies. tie is op zoek naar de identiteit van de lifter.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Vlaardingen blijft tegen gifstort in Broekpolder

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken