Bekijk het origineel

Kleuter van 4 jaar levend gevonden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Kleuter van 4 jaar levend gevonden

Maandag start onderzoek naar ramp

2 minuten leestijd

MANILA - Uit de Filippijnse wateren waar zondag een veerboot na een aanvaring met een tanker is gezonken, zijn gisteren 21 lijken geborgen. Een 4-jarig jongetje zou volgens radlotelegrafisten door een visser levend zijn gevonden, drijvend op een stuk hout.

Het jongetje, dat naar een ziekenhuis op het eiland Mindoro werd gebracht, had zijn redders verteld dat hij door zijn vader op het stuk hout was gezet, zo vertelde een van de radlotelegrafisten die de communicatie onderhouden met Luzon. Mindoro heeft geen telefoonverbinding met Manila.

Kort nadat de veerboot Dona Paz en de tanker Victor brandend ten onder waren gegaan voor de kust van Mindoro, werden 26 mensen gered door een voorbijvarend schip. Een aantal van hen had ernstige brandwonden opgelopen. De tanker had 13 bemanningsleden aan boord en de Dona Paz had volgens officiële opgaven 1490 passagiers en 53 bemanningsleden aan boord.

Steunfonds

De identificatie van de geborgen lijken zal moeilijk worden, omdat zij zijn verminkt door brandwonden en haaiebeten. Omdat in het zeegebied veel haaien voorkomen, wordt er niet meer op gerekend dat er nog overlevenden worden aangetroffen, hoewel duikers van de marine blijven zoeken.

President Aquino gaf gisteren een verklaring uit waarin zij een beroep deed op ée bevolking om geld te storten in een speciaal fonds voor de slachtoffers en hun familie. Ze vertelde dat ze een grondig onderzoek liet instellen naar de oorzaak van de ramp en dat alle veiligheidsvoorschriften voortaan strenger moeten worden nageleefd.

De Filippijnse Raad voor Maritiem Onderzoek heeft bekendgemaakt dat maandag zal worden begonnen met hoorzittingen over de ramp. Een lid van de raad, Arturo Uagan, klaagde dat de veiligheidsvoorschriften dikwijls worden genegeerd en dat op overtreding slechts geringe straffen staan.

Uit het archief van de Kustwacht blijkt dat er vapaf 1972, toen het archief werd aangelegd, tot juli dit jaar op zee 80 botsingen en 53 scheepsbranden hebben plaatsgehad en dat 117 schepen zijn gezonken. „Het probleem met ons is dat we iedere keer na een ramp hard roepen, maar dat er niets verandert," zei Ilagan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Kleuter van 4 jaar levend gevonden

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken