Bekijk het origineel

Bij schietpartij in VS vallen zeven doden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bij schietpartij in VS vallen zeven doden

Man richt slachting aan onder familie

2 minuten leestijd

RUSSELVILLE - In Russelville in de Amerikaanse staat Arkansas heeft een man gisteren een wilde schietpartij aangericht, waarbij twee doden en vier gewonden zijn gevallen. Later werden in het huis van de schutter nog eens vijf lijken van familieleden gevonden.

Ten minste zes andere familieleden worden vermist en de politie vreest dat ook zij zijn vermoord. „Als zij nog zouden leven zouden zij nu wel contact met ons hebben gezocht", verklaarde een politiewoordvoerder.

De 47-jarige dader. Gene Simmons, nam ook iemand in gijzeling. Maar hij gaf zich uiteindelijk over aan de politie in het kantoor van het transportbedrijf waar hij vroeger werkzaam was geweest.

Volgens de politiewoordvoerder zijn de vijf slachtoffers die in het huis van Simmons werden aangetroffen familieleden van hem: een zoon en een dochter en hun echtgenoten en een kleinkind. Simmons moet deze verwanten om het leven hebben gebracht voordat hij, gewapend met twee pistolen, het vuur opende in een plaatselijk advocatenkantoor. Een secretaresse werd daar dodelijk getroffen.

Een woordvoerder van de politie zei dat de guerrillastrijders vanuit de winkels handgranaten op het marktplein gooiden. Hij ontkende dat de veiligheidstroepen winkels in brand hebben gestoken, maar hij gaf wel toe dat vijftien winkels in vlammen zijn opgegaan.

Vervolgens schoot hij bij een kantoor van een olieconcern een man dood; een tweede man raakte gewond. Daarna opende de man het vuur op een kruidenierswinkel. Hier raakten twee mensen gewond. De vierde gewonde viel in het kantoor van het transportbedrijf. Bij alle drie deze bedrijven heeft de mén vroeger

Begrafenis gewerkt.

De zes overige familieleden die waarschijnlijk ook zijn vermoord, zijn de vrouw van de dader, een zoon van 15, drie dochters van 7, 13 en 17 jaar oud en ten minste een, maar mogelijk ook drie kleinkinderen.

De dader weigerde na «ijn overgave aan de politie iets te zeggen over de achtergrond van zijn massamoord.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Bij schietpartij in VS vallen zeven doden

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken