Bekijk het origineel

Kerstgratificatie voor medewerkers studiefinanciering

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kerstgratificatie voor medewerkers studiefinanciering

2 minuten leestijd

GRONINGEN - Tachtig medewerkers van de centrale directie studiefinanciering in Groningen zijn met een kerstgratificatie van 1500 gulden beloond.

Het gaat om de afdelingen die rechtstreeks te maken hebben met de uitvoering van de Wet studiefinanciering. Dit heeft de Groninger AbvaKabo-bestuurder J. J. J. de Hond gisteren meegedeeld.

Het personeel van de Groninger dienst heeft sinds de invoering van de nieuwe wet onder zware druk gewerkt, zo heeft minister Deelman van onderwijs het afgelopen jaar diverse keren gezegd. Volgens De Hond gaat het om „een kleine tegemoetkoming ,voor mensen die van een vrijwel onuitvoerbare wet toch nog iets proberen temaken". formeerde . synode gebruikt wordt, maar door de pers is geïntroduceerd. Helemaal ernaast zitten de navolgende omschrijvingen: „Iemand die de christennaam met recht wil dragen, moet bepaalde bedrijven mijden. Beleg niet in bedrijven, want vanwege hun contacten met Zuid-Afrika zijn ze besmet". Door de toevoeging „zo heet het" suggereert het artikel dat dit een vrije weergave is van het standpunt van de gereformeerde synode.

Hoewel uw kerkredactie dit allemaal wel weet, zet ik het standpunt van de gereformeerde synode maar weer uiteen. Uitgangspunt voor de synode is: Met kerkgeld mag het apartheidsbewind in Zuid-Afrika niet gesteund worden. Dit synodebesluit reikt dan ook niet verder dan; een beslissing over het eigen beleg-' gingsbeleid van de organen van de generale synode. Dat is wel iets anders dan „bedrijven mijden". Integendeel, voorwaarde is dat met de bedrijven waaruit beleggingen worden teruggetrokken, eerst correspondentie en/of gesprekken hebben plaatsgevonden over het Zuid-Afrikabeleid van deze ondernemingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Kerstgratificatie voor medewerkers studiefinanciering

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken