Bekijk het origineel

Saoediërs gaan buitenlanders toch niet belasten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Saoediërs gaan buitenlanders toch niet belasten

1 minuut leestijd

<p>RIAAD — Saoedi—Arable ziet af van het aangekondigde plan tot herinvoering van inkomstenbelasting voor buitenlanders. Het Saoedische persbureau SPA wist gisteren te melden dat koning Fahd persoonlijk hiertoe heeft bevolen. Onder de in Saoedi—Arabië werkzame buitenlanders was grote beroering ontstaan over de voorgenomen maatregelen.</p>


Eerder deze week werd per koninklijk decreet bekendgemaakt dat met ingang van 21 januari weer inkomstenbelasting zou worden geheven van buitenlanders. Hierbij zouden dezelfde belastingschalen in acht worden genomen als voorheen. In 1975 schafte Saoedi-Arabië de inkomstenbelasting voor buitenlanders af.

Het voornemen van de Saoedische regering hield verband met de groei van het financieringstekort als gevolg van de daling van de olie-inkomsten. Vorige maand kondigde zij in verband hiermee ook voor het eerst sinds de jaren zestig de uitgifte aan van een staatslening, ter grootte van omgerekend ruim zestien miljard gulden. De inkomstenbelasting voor buitenlanders, waarbij het hoogste tarief 30 procent zou bedragen voor jaarinkomens van meer dan 66.000 rial (30.700 gulden), zou de schatkist dit jaar naar schatting 1,75 miljard rial (814 miljoen gulden) opleveren.

Onder de omvangrijke groep buitenlanders in Saoedi-Arabië werd opgelucht gereageerd op het nieuws dat de belastingplannen zijn ingetrokken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Saoediërs gaan buitenlanders toch niet belasten

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken