Bekijk het origineel

Daf boekt netto-winst van 60 miljoen gulden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Daf boekt netto-winst van 60 miljoen gulden

Ondernemingsresultaat in 1988 verbeterd

2 minuten leestijd

EINDHOVEN - Daf BV in Eindhoven heeft bij een omzet van 3,8 miljard gulden vorig jaar een netto-winst geboekt van ruim 60 miljoen gulden. Ir. A. van der Padt, voorzitter van de Raad van Bestuur, heeft dit gisteren bekendgemaakt. Hij verwacht in 1988 een verdere verbetering van het ondernemingsresultaat.

Daf BV is begin vorig jaar ontstaan na een fusie van Daf Trucks, belangrijke delen van Leyland Trucks, Freight Rover en enkele overzeese activiteiten van deze ondernemingen. In 1986 maakte het toenmalige Daf Trucks bij een omzet van 2,34 miljard gulden een netto-winst van 33,8 miljoen gulden. Volgens Van der Padt is de bij de fusje uitgesproken verwachting ten aanzien van de ontwikkeling van de nieuwe ondernerning volledig uitgekomen.

In de Eindhovense produktiebedrijven van Daf liepen vorig jaar bijna 18.000 voertuigen van de band, 2400 meer dan in 1986. In het Britse Leyland, waar de produktie in 1986 op ruim 8000 eenheden lag, werd in 1987 een produktieaantal van 12.000 voertuigen bereikt. Bij de bestelwagenfabriek Freight Rover in Birmingham ten slotte&'werd vorig jaar voor het eerst de grens van 20.000 eenheden overschreden. Deze produktier aantallen bieden het bedrijf een goed draagvlak om de kosten voor de ontwikkeling van nieuwe componenten en produkten te dragen, aldus Van der Padt.

Personeelsbestand

Daf Special Products BV en Daf Finance Company NV hebben eveneens een goed jaar achter de rug. Van deze laatste onderneming heeft het balanstotaal, dat eind 1986 nog 849 miljoen gulden bedroeg, inmiddels het bedrag van 1 miljard gulden overschreden. Het personeelsbestand in de Nederlandse bedrijven van Daf BV nam vorig jaar met 400 personen toe tot ruim 6800. Internationaal werken bij Daf BV ongeveer 17.500 mensen. Het jaarverslag en de jaarrekening van Daf BV worden in april gepubliceerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 7 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Daf boekt netto-winst van 60 miljoen gulden

Bekijk de hele uitgave van donderdag 7 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken