Bekijk het origineel

Voorarrest ex-advocaat weer verlengd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Voorarrest ex-advocaat weer verlengd

1 minuut leestijd

ROERMOND - De Roermondse rechtbank heeft gisteren in de raadkamer de gevangenhouding van de voormalige advocaat mr. Baruch M. (34) niet met dertig dagen maar slechts met maximaal veertien dagen verlengd.

Een van zijn verdedigers, mr. R. Verbunt uit Utrecht, noemt dit heel ongebruikelijk omdat doorgaans de termijn met dertig dagen wordt verlengd. Op grond van de' door de rechtbank thans genomen beslissing heeft hij goede hoop dat M. over twee weken weer in vrijheid wordt gesteld. Tijdens het beraad van de rechtbank heeft de Roermondse officier van Justitie, mr. J. Droessen, meegedeeld dat er geen enkele aanwijzing bestaat dat M. heeft gehandeld in verdovende middelen. Hij wordt slechts verdacht van het in voorraad hebben van drugs voor eigen gebruik. Tevens bestaat de verdenking dat de voormalige advocaat, die enkele maanden geleden failliet werd verklaard, bedrieglijke bankbreuk heeft gepleegd.

De vriendin van de ex-advocaat, de 27-jarige I. N., die samen met M. eind november vorig jaar werd gearresteerd vanwege het in bezit hebben van verdovende' middelen, komt komende week dinsdag vrij. Dit zou vooral gebeuren op medische gronden omdat zij in verwachting is en tevens omdat zij moet afkicken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

Voorarrest ex-advocaat weer verlengd

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

PDF Bekijken