Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Gouden tip" in Heijnzaak nog niet ontvangen

Speciale 06-nummer 's nachts onbemand

2 minuten leestijd

HAARLEM - Het circa zestig man sterke rechercheteam, dat zich vanuit Haarlem bezighoudt met de ontvoeringzaak Gerrit Jan Heijn, heeft sedert de opheffing van de informatiestop 7.750 tips binnengekregen.

Het totale aantal tips -inclusief de aanwijzingen in de maandep dat de informatiestop van kracht was- is daarmee opgelopen tot ruim 9.500, aldus woordvoerder A. Geelof van het rechercheteam gisteren.

De politie beschouwt enige honderden tips als „waardevol" of „interessant tot zeer interessant". „Vooral met die tips zijn wij aan het werk", aldus Geelof. De „gouden tip" zit er nog niet bij.

Tot de waardevol genoemde tips behoren volgens de politiewoordvoerder ook een niet nader aangeduid aantal „hele belangrijke". Het rechercheteam onderzoekt met name die aanwijzingen „projectmatig". De woordvoerder benadrukte dat belangrijke tips „niet tot de dadergroep behoeven te leiden". Van alle tips zijn er 1.600 van paragnostische aard. Ongeveer 1.000 tips zijn voorgoed terzijde gelegd en een ongeveer even groot aantal moet nog worden verwerkt. Dat zal nog enkele dagen duren, verwacht Geelof.

Er is nu overigens sprake van een duidelijke afname van het aantal tips. Het speciale 06-nummer, dat voor tipgevers beschikbaar is, is met ingang van gisteren in verband daarmee 's nachts niet meer bemand.

Geelof herhaalde gisteren de hoop van het rechercheteam, dat de daders van de ontvoering van de Ahold-topman gepakt worden. Het aantal van bijna 10.000 tips na "Opsporing Verzocht" was niet verwacht, zei hij.

Handlanger

In dit programma werd ook de stem ten gehore gebracht van een van de ontvoerders of een handlanger. Circa 600 mensen hebben daarop " De politie is ook met die tips doende, was alles wat Geelof daarover gisteren kwijt wilde. Er is ook gereageerd op het ouderwetse filmkokertje, waarin het pinkdeel van de ontvoerde werd opgestuurd, maar de politiewoordvoerder wilde ook daarop in het belang van het onderzoek niet nader ingaan.

Het rechercheteam heeft nog geen onderzoeken verricht of laten uitvoeren in het buitenland, aldus Geelof. Het onderzoek strekt zich voor zover bekend niet uit tot familieleden van Heijn. Of wordt gezocht in de kringen van de Nederlandse diamantwereld, is onbekend. De woordvoerder beantwoordde die vraag niet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken