Bekijk het origineel

Failliet bedrijf Rehorst onder nieuwe bv verder

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Failliet bedrijf Rehorst onder nieuwe bv verder

Aantal ontslagen kan worden beperkt

3 minuten leestijd

WADDINXVEEN - Rehorst Bouw bv is de nieuwe besloten vennootschap die de afgeleverde, lopende en nieuwe woningbouwwerken van de deze week failliet verklaarde Bouw- en Aannemingsbedrijf Rehorst in Waddinxveen definitief gaat overnemen.

De bv neemt komende maandag ook circa 180 van de 230 ontslagen medewerkers voorlopig in dienst. Hun arbeidsvoorwaarden worden eveneens overgenomen. Dat betekent dat door deze snelle reddingsoperatie het ontslag beperkt zal kunnen worden tot veertig a vijftig mensen. Van hen hebben inmiddels al diversen werk gevonden bij een ander bedrijf. Dat hebben curator mr. R. Stokman en A. van Erk van beheermaatschappij Adriaan van Erk bv in Bergambacht meegedeeld.
Rehorst Bouw bv wordt een dochter van de Beheermaatschappij Adriaan van Erk bv. De directie van de nieuwe bv, die weer de familienaam draagt van ex-directeur G. Rehorst, is in handen van financieel directeur H. J. van Gelderen uit Deil en technisch directeur N. J. E. Koedijk uit Ridderkerk. Beiden waren adjunctdirecteur bij Bouw- en Aannemingsmaatschappij Rehorst in Waddinxveen.

De ondergang en redding van Rehorst hebben maar drie dagen geduurd. De nu gevonden oplossing voor behoud van de werkgelegenheid en het laten doorgaan van de woningbouwprojecten komt overeen met de hoopvolle en verwachtingsvolle plannen die woensdagmiddag aan de medewerkers werden gepresenteerd door de Rotterdamse curatoren mr. F. Meeteren mr. R. Stokman.

Na het dinsdag uitgesproken faillissement werden al de volgende dag aan de 230 medewerkers de reddingsplannen gepresenteerd, werd overlegd met de huisbankier van Rehorst, de Rabobank Waddinxveen, en vonden nog tal van andere besprekingen plaats. De Rabobank is eigenaar geworden van het onroerend goed van de Rehorst-bedrijven.

In het bestaande kantoorpand in Waddinxveen gaat de nieuwe bv bedrijfsruimte huren, zo is de bedoeling.

Orderportefeuille

Beheermaatschappij Adriaan van Erk bv heeft uit het faillissement van Rehorst niet alleen 180 van de 230 medewerkers overgenomen, maar ook het materieel, de kantoorinventaris en de lopende bouwwerken plus de orderportefeuille met werken in tal van plaatsen in het westen van Nederland. Niet bekend is gemaakt welk bedrag voor de overname is betaald.

In de nieuwe onderneming speelt ex-directeur Rehorst geen enkele rol meer; van zijn failliete onderneming is voor houtindustrie De Gouwe Waddinxveen bv geen toekomst meer. Deze timmerfabriek met 22 medewerkers verdwijnt helemaal, omdat de nieuwe eigenaar al over zo'n fabriek beschikt. De oude Rehorst-bedrijven hadden in portefeuille een kleine 30 milioen gulden aan lopende werken en een orderportefeuille van ook zo'n 30 miljoen, aldus de Houten Bouwbonden FNV en CNV. De schuldenlast loopt tegen de 15 miljoen gulden.


Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Failliet bedrijf Rehorst onder nieuwe bv verder

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken