Bekijk het origineel

Nieuwe reorganisatie bij Philips-onderdeel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuwe reorganisatie bij Philips-onderdeel

FNV voorziet ware volksverhuizing

2 minuten leestijd

EINDHOVEN - Bij het Eindhovense Teciinologiecentrum Display Systems van Philips moeten nog eens 140 arbeidsplaatsen verdwijnen. Een woordvoerder van het bedrijf heeft dit gisteren desgevraagd meegedeeld. Nog geen twee maanden geleden kondigde Philips aan dat bij hetzelfde bedrijfsonderdeel 120 arbeidsplaatsen moeten verdwijnen. Het overleg daarover met de bonden was nog in volle gang.

Het technologiecentrum maakt onderdeel uit van de produktdivisie Elcoma. In het centrum wordt onder meer de massafabricage van beeldbuizen voorbereid. Er werken ruim 1600 mensen. De eerste reorganisatie was nodig om het aantal werknemers aan te passen aan de feitelijke behoefte. Destijds verklaarde een woordvoerder van Philips dat een dergelijke personeelsaanpassing past in de normale marges die daarvoor gelden.

De tweede reorganisatie is volgens Philips nodig om de positie op de markt te handhaven en het hoofd te bieden aan de toenemende concurrentiedruk, met name uit het verre oosten. De zwakke dollar speelt daarbij een belangrijke rol. „Al die zaken nopen Philips om ingrijpend te bezuinigen", aldus de zegsman. De nieuwe reorganisatie zal overigens de innovatieve kracht van het technologiecentrum en de slagvaardigheid van het bedrijfsonderdeel niet aantasten, aldus de zegsman van Philips.

De onderneming probeert gedwongen ontslagen te voorkomen. Philips wil met name gebruik maken van regelingen die het vervroegd uittreden van oudere werknemers mogelijk maken. Om die regelingen optimaal te kunnen benutten, is het volgens bestuurder J. Cuperus van de Industriebond FNV wel nodig dat bij het technologiecentrum intern ongeveer 125 mensen van baan veranderen. Hij zegt verbaasd en verbolgen te hebben-. gereageerd op de bekendmaking vaa-J Philips.

Volksverhuizing^

Gedwongen ontslagen zijn voor hem volstrekt uit den boze. „Het moet kunnen om de reorganisatie door te voeren zonder dat er mensen worden ontslagen. Maar voordat we daarmee instemmen, moet Philips ons wel duidelijk maken dat de reorganisatie echt noodzakelijk is. Philips zal ons daarvoor veel meer informatie moeten verschaffen". Cuperus vindt verder dat de bonden nadrukkelijk betrokken moeten worden bij de interne overplaatsingen. „Dat wordt een ingrijpende operatie, een ware volksverhuizing ".

Ook bestuurder J. Engelen van de Federatie van Hoger Philips Personeel (FHPP) heeft verbaasd gereageerd op de aankondiging van de nieuwe reorganisatie. „Ik heb er wel een beetje begrip voor. De concurrentiedruk wordt voor Philips wel erg groot".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Nieuwe reorganisatie bij Philips-onderdeel

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken