Bekijk het origineel

Politie wijst hulp Ahold van de hand

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Politie wijst hulp Ahold van de hand

Ruim 1000 tips over verblijfplaats Heijn

3 minuten leestijd

HAARLEM — Het rechercheteam in de zaak-Heijn heeft luidelijk „neen" gezegd tegen een aanbod van Ahold om elf mensen te leveren als het aantal politiemensen die zich net de ontvoering bezighouden moet worden verminderd. Politiewoordvoerder Geelof: „Er is om te beginnen geen

Twee leden van de raad van betuur van Ahold overlegden gisteren net het rechercheteam. Het ging om Irs. P. van Dun, de vertrouwensman •an de familie Heijn, en om R. Zwarendijk, die volgens een concernTOordvoerder meer namens Ahold lanwezig was. Ahold verklaarde giseren dat de ontmoeting in de eerste )laats informatief was. Ahold en de amilie Heijn willen graag op de loogte worden gehouden van de onlerzoeksresultaten. De Ahold-zegsman gaf toe dat een lanbod van de zijde van Ahold „mischien wel ter sprake is geweest". Hij dlde daar niet nader op ingaan. De eactie van de politie heeft echter luidelijk gemaakt, zei hij, dat de nwestie in het geheel niet bespreek)aar is: „Onderwerp gesloten dus". 3e Ahold-woordvoerder gaf nog wel e kennen dat het concern en de fanilie Heijn het zouden „betreuren" lis het rechercheteam wordt ingeTompen. Dat daar voorlopig geen prake van is, bleek begin deze week lit onder andere een verklaring van >rocureur-generaal De Ruiter in Amterdam. Geelof onderstreepte de inloud van die verklaring woensdag lOgmaals.


Onderzoeken


Het rechercheteam in Haarlem verkracht overigens alle medewerking «n de lokale politiekorpsen wat bereft de gevraagde locatieonderzoe;en. Die medewerking was er de af;elopen maanden ook al op een „geireldige manier", aldus Geelof. De unsterdamse politie, die tientallen Bcaties zal moeten bezoeken, bleek iroensdagavond , bij monde van haar /oordvoerder, al ten volle bereid aan iet verzoek te voldoen. De politie in het gehele land wordt ngeschakeld om te helpen bij het oeken naar de mogelijke verblijfilaats van de ruim vier maanden geeden ontvoerde Ahold-topman Gerit Jan Heijn. Ongeveer honderd :orpsen van gemeente- en rijkspolitie jilvartgen nog deze week een verzoek m een kijkje te gaan nemen bij in otaal ruim duizend door tipgevers enoemde locaties. Woordvoerder A. Geelof van het echercheteam dat zich in Haarlem iet de zaak Heijn bezighoudt, deelde it woensdag mee. De verwachting is lat de lokale politiekorpsen zeker enkele dagen voor de klus nodig hebben. Het verzoek aan de korpsen is formeel afkomstig van de Bloemendaalse korpschef A. Brinkman, in wiens gemeente de ontvoering op 9 september 1987 plaatvond.


Geelof: „De landelijke zoekactie volgt op de bijna 200 locatieonderzoeken die al eerder plaatsvonden. Voor de opheffing \»n de informatiestop eind december, werd -tevergeefs- op plusminus 170 locaties naar Heijn gezocht. Na de opheffing van de informatiestop (via een speciale "Opsporing verzocht") werd volgens Geelof direct op circa 15 „spoedeisende" locaties gezocht. bewegingen hebben waargenomen. Ook afgelegen gebouwen worden geregeld door tipgevers genoemd.


Enkele weken


Procureur-generaal J. de Ruiter in Amsterdam heeft gisteren nog eens nadrukkelijk laten weten dat het rechercheteam in de ontvoeringszaakHeijn zeker „nog enkele weken op sterkte blijft". Dit in verband met het „werkaanbod", aldus een verklaring van de procureur-generaal, die is opgesteld in overeenstemming met de commissaris van de Koningin in Noord-Holland, R. de Wit. Het rechercheteam is nu ongeveer zestig personen sterk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Politie wijst hulp Ahold van de hand

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken