Bekijk het origineel

Conferentie (III)

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Conferentie (III)

2 minuten leestijd

<br />

Het hoger onderwijs moet worden opgebouwd in eenheden (modulen). Als studenten van het hoger onderwijs ,gebruik willen maken, 'ZuUen ze over inschrijvingspunten (vouchers) moeten beschikken. Tegen inlevering van die punten kunnen zij zich laten inschrijven voor een studieonderdeel. Bij de eerste inschrijving krijgt elke studerende ten minste 189 punten.


Instellingen worden bekostigd op basis van ontvangen inschrijvingspunten. Zij krijgen een "opslagpremie" voor elke afgestudeerde. De bestaande numerus fixus en gewogen loting worden veranderd. Ala^et aantal aanmeldingen groter is dan het aantal beschikbare plaatsen, mogen instellingen hun capaciteit met een kwart uitbreiden. Pas daarboven wordt de gewogen loting toegepast.


De- heer Van der Schoor nodig ik vriendelijk uit de gehele tekst van mijn referaat op de predikantenconferentie van de Gereformeerde Bond te lezen in De Waarheidsvriend van deze week. Hij zou dan wellicht tot een rechtzetting van zijn onjuiste constateringen kunnen worden bewogen, omdat een derde deel van mijn referaat werd ingenomen door een pleidooi voor de rechte bevinding, gebaseerd op Schrift en belijdenis, zijnde de religie yan de belijdenis, en voor de verzegeling met de Heilige Geest.


In het RD-verslag, dat overigens uitvoerig en correct was, kwam dat deel van mijn referaat niet aan de orde. Ik keerde mij niet tegen de 'bevindelijkeri', laat staan dat ik hen de oren waste. De door mij uitgesproken

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Conferentie (III)

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken