Bekijk het origineel

Kroon schorst

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kroon schorst "hard" besluit van Hilversum

"Boycot Shell-leveranties doorkruist beleid"

2 minuten leestijd

<br />

De schorsing is gedaan op voorstel van de ministers van binnenlandse en buitenlandse zaken. Shell had zich tot minister Van Dijk van binnenlandse zaken gewend met het verzoek het besluit van B en W van Hilverboeren als vrijwillige vangers. Lukt de proef niet, dan overweegt de provincie nog meer beroepsvangers in dienst te nemen, zo heeft de provincie gisteren meegedeeld. Het college van GS heeft verder aangekondigd per 15 februari het systeem van premievangerij af te schaffen. In plaats daarvan krijgen vrijwillige vangers een vaste vergoeding. sum te schorsen. De gemeente had de onderneming november vorig jaar laten weten dat haar uitgebrachte offerte voor de levering van brandstoffen en smeermiddelen terzijde werd gelegd vanwege Shells activiteiten in Zuid-Afrika.Volgens de woordvoerder van het ministerie van buitenlandse zaken doorkruist dit echter het in internationaal verband gevoerde beleid van de regering ten aanzien van ZuidAfrika. In een circulaire van 18 september 1987 zijn alle Nederlandse geeerst dat een besluit van een gemeente door de Kroon is geschorst, aldus de woordvoerder.Shell heeft in verband met de weigering van de offerte door de gemeente Hilversum ook nog eens bij de rechtbank in Amsterdam een civiele procedure aangespannen. Daarnaast is het bedrijf een arob-procedure begonnen. Volgens woordvoer

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Kroon schorst

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken